Tuesday, January 28, 2020

7 arsye pse duhet të hani pjepër

  Mes frutave më të dashura në stinën e verës është padyshim pjepri. Gjatë stinës së nxehtë një fetë pjepër garanton freski, shuarjen e etjes,...

Paraja nuk e blen lumturinë: Ja pse këtij miliarderi i është mërzitur jeta!

Që kur u lansua në vitin 2009, më shumë se 100 milionë njerëz, kryesisht në moshë shkollore, kanë shkarkuar Minecraftin, lojën që ka sjellë...

Si i harxhojmë vitet e jetës me gjëra kaq banale

  Njeriu,gjatë një jetë të tërë pret që “më në fund të jetojë” por ndërkohë bën njëqind gjëra banale,të domosdoshëme që ia marrin pjesën më...

Selfie-t vrasin më shumë se peshkaqenët

Për këtë vit, selfie-t kanë shkaktuar vdekjen e 12 personave. Sipas blogut amerikan Mashable, kjo shifër është më e madhe se ajo e viktimave...

Altruizmi ju rinon -buzëqeshni për një bukuri dhe rini të vërtetë

    Ndihma dhënë të tjerëve, vetëkritikat më të rralla dhe qëndrimi i drejtë ju përtërijnë në çast, ndërsa plakja duhet të pranohet si pjesë përbërëse...

Këto janë shprehitë më të zakonshme të njerëzve të palumtur

Jeta është asisoj që të gjithë ne kalojmë në një fazë të caktuar ku e kemi një periudhë të mbushur me stres, palumturi etj. Sidoqoftë,...

Filtri i cigares nuk e parandalon kancerin

  Cigaret me filtër nuk të mbrojnë nga kanceri, siç pohohet, por filtri i kontribuon përhapjen e tij edhe në organet e tjera në trup.“Cigaret...

Muzika ndikon në trurin e njeriut

  Shkencëtarët zbulojnë misteret e dëgjimit të muzikës, reaksionin që shkakton në tru dhe arsyen e preferencave të ndryshme te çdo njeri Studimi Kur dëgjojmë muzikë, në...

Katër pyetjet që duhet t’ua bëni fëmijëve çdo ditë

Sipas hulumtimit të kohëve të fundit, të rriturit kanë një mesatare prej vetëm 12.5 minuta në ditë për të biseduar me fëmijët e tyre. Rreth...

Mjekët këshillojë: Fëmijët në natyrë

  Me ardhjen e stinës së pranverës dhe ngrohjen e motit krijohen dhe kushtet e përshtatshme për fëmijët që të kryejnë aktivitet fizik. Mjekët apelojnë...