Tuesday, January 28, 2020

Prindër, mos i bërtisni asnjëherë fëmijës tuaj

  Dihet që prindërit nuk duan asnjëherë që t'i bërtasin fëmijëve të tyre, por ja që ndonjëherë është e vështirë të ruani qetësinë. Megjithatë është...

Më shumë ushtrime fizike në shkolla

Sipas një studimi të ri – nxënësit nuk kryejnë sa duhet ushtrime fizike. Vetëm rreth 50 për qind e nxënësve amerikanë marrin minimalen e...

Si t’i eliminoni njollat e grimit nga rrobat

  Kur nguteni, në vend që në fytyrë, grimi ndonjëherë pa dashur bie nëpër rroba apo lë gjurmë në dysheme dhe tepih Njollat nga maskaraja, buzëkuqi...

A duhet ta mbash beben në çantë?

Një nënë në Kinë është vendosur në qendër të kritikave pasi u fotografua me beben e saj në një çantë luksoze. Xue Hsueh, 26 vjeç,...

Puna nuk mund të kompenzojë lumturinë familjare

Nga kënaqësia në punë varet disponimi në shtëpi dhe e kundërta. Megjithatë, hulumtuesit kanë vërtetuar që puna nuk mund të kompensojë lumturinë familjare. Nuk jeni...

Hobit që zhvillojnë intelegjencën

  Inteligjentë jo vetëm lindim, por edhe mund të bëhemi, duke praktikuar disa aktivitete të caktuar. Duket si gjë e mirëqenë, por konfirmimi vjen nga...

Shtatë ushqimet që ju mbajnë të ri

  Ushqimi është faktori kryesor që ndikon për të pasur një jetë të gjatë dhe të shëndetshme. Në qoftë se doni të gëzoni “rininë e...

Zhgënjimi i prindërve ndikon më fuqishëm te fëmijët se piskama

Fëmijët shumë mirë e dinë se çka bëjnë, edhe atëherë kur gabojnë në ndonjë gjë, zbulojnë ekspertët. Mësimdhënësit janë ata të cilët kalojnë më...

Tri mënyra si t’i rrisni fëmijë më aktiv

Në bregun e çdo pishine, i shohim gjithnjë disa fëmijë të cilët vazhdimisht i shikojnë të tjerët duke lozur. Disa prej tyre janë vetëm duke...

Pas divorcit… E kush tha që meshkujt janë të fortë?

Kërkimet e fundit të Universitetit të Binghmantonit kanë dalë në përfundime interesante lidhur me ndarjet. Sipas këtij studimi, meshkujt nuk e marrin veten nga...