Friday, January 24, 2020

Si të gjeni një punë që ju pëlqen vërtet

  Si shumë millennials, shpesh më kanë këshilluar që të “ndjek pasionin” në karrierën time. Edhe pse tingëllon e mrekullueshme, është e vështirë ta zbatosh në...

Nëse fal gjithmonë e nuk vendos kufij, njerëzit mësohen mos të respektojnë

  Ne flasim shumë për rëndësinë e faljes, dhe në fakt është një ndjesi thelbësore për të jetuar shëndetshëm dhe patur një marrëdhënie të mirë...

10 karakteristikat e njerëzve të suksesshëm

  Çdo njeri dëshiron të bëhet i suksesshëm në jetën personale dhe profesionale. Por, në mënyrë që të bëheni të suksesshëm, ju duhet të zhvilloni trajta...

Gabimet që bëjnë prindërit me fëmijët

  Të vendosni fëmijën për të fjetur vonë, mund të sjellë probleme shëndetësore pas dekadash. Studiuesit kanë treguar se, fëmijët të cilët kanë regjim të rregullt...

Si ta vendosni buzëkuqin në mënyrë perfekte

  I kuqi i buzëve është gjithnjë i pranishëm në çantën e një gruaje të çdo moshe. Ai është një shpëtim dhe kur nuk jeni...

Pse zemërgjerësia dhe mirësia na bëjnë të ndihemi mirë

  Të gjithë e dimë atë ndjenjën e ngrohtë e të mirë që e përjetojmë kur një gjest i mirë i joni e bën dikë...

A e dini çfarë bëjnë njerëzit e suksesshëm para gjumit

  Suksesi është një veti që secili nga ne e dëshiron në jetë, por shpesh ndodh që për arsye të ndryshme jo të gjithë të...

Përgjigjen psikologët se a duhen ndëshkuar fëmijët kur bëjnë gabime

  Secilit prindër i ka ndodhur që fëmija i vogël të përsërisë disa herë një sjellje të pahijshme, për të cilën ju e keni këshilluar...

Si dallon një person i edukuar nga të tjerët?

  Për një kohë mjaft të gjatë ka pasur një koncept të gabuar për kuptimin e fjalës “edukatë”. Fjalorët nuk kanë dhënë ndihmën e tyre...

10 mënyra për të motivuar fëmijën që të mësojë

  Nëse dëshironi që fëmija juaj të jetë një nxënës i shkëlqyer, mos e kufizoni të mësuarit në muret e klasës. Megjithëse aftësitë që ai po...