Tuesday, January 28, 2020

Përgjigjen psikologët se a duhen ndëshkuar fëmijët kur bëjnë gabime

  Secilit prindër i ka ndodhur që fëmija i vogël të përsërisë disa herë një sjellje të pahijshme, për të cilën ju e keni këshilluar...

Si dallon një person i edukuar nga të tjerët?

  Për një kohë mjaft të gjatë ka pasur një koncept të gabuar për kuptimin e fjalës “edukatë”. Fjalorët nuk kanë dhënë ndihmën e tyre...

10 mënyra për të motivuar fëmijën që të mësojë

  Nëse dëshironi që fëmija juaj të jetë një nxënës i shkëlqyer, mos e kufizoni të mësuarit në muret e klasës. Megjithëse aftësitë që ai po...

Tri zakone në punë që ju bëjnë më pak produktivë

  Shumë prej nesh do të shkojnë deri në ekstrem për të maksimizuar produktivitetin tonë dhe ndonjëherë, kjo rrezikon të sakrifikojmë mirëqenien tonë gjatë rrugës....

Gabimet që i bëjnë shumica gjatë pastrimit të duarve

  Shumica e njerëzve gabojnë me rastin e pastrimit të duarve, edhe pse kjo është mësuar qysh në fëmijërinë e hershme. Duket e pabesueshme, por shumica...

Këto janë sjelljet e mira që duhet mësuar çdo fëmije

  Çdo nënë dëshiron që fëmija i saj të bëhet i edukuar. Por, në cilën moshë një fëmijë është i gatshëm që të ulet kur e...

22 rregullat për të përmirësuar cilësinë e jetës suaj

  Secili prej nesh e kalon pjesën më të madhe të jetës duke u përpjekur t’i bëjë ëndrrat realitet: nëse është gjetja e punës ideale,...

Rëndësia e gjuhës së trupit në komunikim që mund t’jua përmirësojë jetën

  Më shumë se gjysma e ndikimit të personalitetit tonë varet nga gjuha jonë e trupit. Me shumë gjasë kemi kontroll mbi fjalët që i flasim,...

Kështu mund të krijoni atmosferë pozitive në shtëpi

  Shtëpia është vendi ku ndiheni më mirë, një vend strehimi nga armiqësitë e jashtme. Është një vend ku ktheheni në fund të ditës dhe...

10 shprehi që ju bëjnë të pasur

Të bëheni milionerë nga përpjekjet tuaja nuk është një gjë e lehtë. Por, për individët të cilët kanë arritur këtë gjë në të kaluarën,...