Monday, July 13, 2020

Prezantohet roboti që flet 19 gjuhë

  I dizajnuar për t’iu bërë shoqëri njerëzve, një robot i vogël mund të flasë 19 gjuhë të ndryshme. Ndërtuar nga kompania me bazë në...

Lenovo prezanton telefonin e mençur S820

  Lenovo prezanton telefonin e mençur S820 i cili është i pajisur me ekranin 4,7-inç (11.66. Cm) të teknologjisë SPI me prekje dhe rezolucionin prej...

Teknologjia shkakton rrezik në dhomat ku flenë fëmijët

  Hulumtimet e bëra tregojnë se fëmijët që kanë televizor, lojëra me tastierë, telefona mobilë në dhomën e gjumit, vuajnë nga ankthi dhe kanë rezultate...

Nvidia me tablet të ri

  Në të njëjtën ditë që Apple njoftoi disponueshmërinë e tabletit iPad Mini Retina, NVIDIA dhe partneri i saj amerikan, EVGA prezantoi tabletin 7-inç Android...

Video-lojërat dhe celularët rrezikojnë shëndetin e fëmijëve

  Video-lojërat dhe celularët rrezikojnë shëndetin e fëmijëve Fëmijët do të kenë probleme me kurrizin dhe qafën në të ardhmen si pasojë e përdorimit të...

Rusia me hotel në hapësirë në vitin 2016

  Rusia me hotel në hapësirë në vitin 2016Njerëzit e pasur dhe të famshëm janë gjithnjë në kërkim të vendeve të reja dhe ekzotike për...

Superavioni, askush s’mund të fshihet nga ai

  Kompania amerikane Lockheed Martin publikoi planet për prodhimin e superavionit spiunues, që do të fluturojë me shpejtësi gjashtë herë më të madhe se shpejtësia...

Phablet-i Lenovo S930

  Lenovo prezanton modelin e ri S930 Phablet me ekran 6 inçësh. Ky model është tashmë në shitje në Kinë me një çmim të përshtatshëm...

A ishte ky automat kompjuteri i parë në botë?

  Një ndër realizimet më mbresëlënëse të teknologjisë Roboti i quajtur “The Writer” (Shkruesi) ishte bërë në vitin 1770 “The Writer” - “Djaloshi” mekanik i bërë 240...

5 milionë Galaxy Note 3 të shitura brenda një muaji

  Lideri botëror i telefonave celularë, Samsung ka shitur më shumë se 3 milionë telefona inteligjentë Galaxy Note 3 brenda një muaji. Drejtuesi i kompanisë...