Sunday, May 24, 2020

Gjykata amerikane ndëshkon “Apple”

  Kompania “Apple” komplotoi me shtëpitë botuese më të mëdha për të fiksuar çmimin e librave elektornikë, ka vendosur gjykata e Nju Jorkut. Gjyqtarja e...

Përfitimet e Yahoo-s rriten për 46 për qind

  Përfitimet e Yahoo-s janë rritur me 46 për qind në tremujorin e dytë të vitit, arritur nga pothuajse shumë lëshime të produkteve, ndonëse ankandet...

“Flybox” në 9-vjetorin e Digitalb

  Në nëntë-vjetorin e krijimit të saj, platforma televizive 'Digitalb' sjell përmes dekoderit 'Flybox' risinë më të fundit teknologjike, shërbimin ‘Popcorn', i cili u mundëson...

Stella, makina e parë familjare me energji diellore

  Studentët në Universitetin të Teknologjisë në Eindhoven kanë ndërtuar një makinë me energji diellore, që ata e quajnë “Stella”, e cila është pretenduar të...

Nokia prezanton Lumia 1020 PureView

  Nokia edhe zyratrisht ka prezantuar smartphonin Lumia 1020">1020, i parë i këtij lloji me kamerë 41-megapikselë PureView. Kamera është bazuar në teknologjinë e telefonit...

A e dini se iPhone 5 është telefoni më i kritikuar?!

  Që pas hedhjes në treg në vitin 2012, iPhone 5 është telefoni që ka marrë më shumë reagime dhe kritika nga blerësit. Një në...

Samsung Galaxy S4, telefoni më i pëlqyer në treg

  iPhone 5 radhitet si pajisja “më e urryer” në treg ndërsa Samsung Galaxy S4 me e pelqyera. Duke iu referuar analizave të bëra të...

Vdiq shpikësi i miut kompjuterik

  Shpikësi i miut kompjuterik, Doug Engelbart, ka vdekur në moshën 88-vjeçare. Engelbart ka zhvilluar mjetin qysh në vitet 1960. BBC thotë se lajmin e...