Sunday, September 20, 2020

Shenja jete në Venus, zbulohet gazi fosfinë, tregon kushtet e jetesës

  Astronomët bënë një zbulim të jashtëzakonshëm në planetin Venus. Ata gjetën një lloj gazi që tregon ekzistencën kushteve të përshtatshme për jetesën e mikrobeve....

Ekipi i Kosovës suksesshëm vazhdon të prezantojë vendin në garën e robotikës “FIRS Global...

Ekipi i përbërë nga Elta Bajrami, Albana Hajdini, Vlera Saraçi dhe Penda Smajlaj, nën mentorimin e Elita Hajrizit, për disa muaj me radhë, janë...

Rrëzohet sateliti i NASA-s pas 56 vjetësh në hapësirë

  Bëhet fjalë për Observatorin e Gjeofizikës 1 (OGO-1), i cili udhëtoi në hapësirë në shtator 1964. Në pesë misionet e para, sateliti supozohej të ndihmonte...

Shkencëtarët: Shkrirja e akullit është në përputhje me skenarin më të keq

  Humbja masive e akullit nga viti 2007 deri në vitin 2017 ,dhe rritja e nivelit të oqeaneve, po shihet si një gjendje alarmante nga...

Identifikohet qendra gravitacionale e Sistemit Diellor

  Astronomët nga Universiteti amerikan “Vanderbilt” kanë identifikuar qendrën e gravitetit të Sistemit Diellor me një saktësi të rendit prej 100 metrash, asnjëherë e arritur...

NASA është duke ndjekur një anomali të çuditshme magnetike mbi Tokë

  NASA po monitoron në mënyrë aktive një anomali të çuditshme në fushën magnetike të Tokës, përkatësisht një zonë të madhe me intensitet magnetik më...

NASA zbulon rezervuar me ujë të kripur në trupin qiellor Ceres

Një mision hulumtues që nisi në hapësirë më shumë se një dekadë më parë vazhdon të japë fryte për shkencëtarët në Tokë. Ndërsa filloi...

Shtohet vëmendja ndaj misioneve hapësinore

Të premten, raketa gjigante Falcon 9 e kompanisë SpaceX u lëshua nga Kepi Kanaveral i Floridës, me 57 satelitë në bord për instalimin e...

Shtohet vëmendja ndaj misioneve hapësinore

Të premten, raketa gjigante Falcon 9 e kompanisë SpaceX u lëshua nga Kepi Kanaveral i Floridës, me 57 satelitë në bord për instalimin e...

Shkencëtarët zgjidhin misterin e origjinës së Stonehenge

  Shkencëtarët kanë zgjidhur misterin e Stonehenge, duke gjetur vendin ku kanë origjinën shumica e megalitikëve që përbëjnë këtë monument popullor në Wiltshire, Angli, falë...