Thursday, April 2, 2020

Kina do të lëshojë laboratorin e dytë hapësinor në orbitë

Kina do të lëshojë në hapësirë në tremujorin e fundit të vitit Laboratorin e dytë hapësinor Tiangong-2, i cili pritet të shoqërohet nga një...

Studimi : Më shumë se gjysma e inteligjencës trashëgohet nga prindërit

Edhe pse arsimi dhe kushtet jetësore të rritjes kanë ndikim të madh në aftësitë mentale, shumica e tyre është e dhënë në gjenet që...

Shkencëtari i famshëm: Zoti ekziston dhe drejton gjithçka, kam provat

  Shkencëtari ka deklaruar se ka gjetur provën për ekzistencën e një force që “drejton gjithçka”. Michio Kaku është i njohur për kontributin e tij intensiv...

Fosilet e vjetra 1.6 miliard vjet mund të jenë bimët më të vjetra

  Shkencëtarët thonë se fosilet e gjetura n Indi, të vjetra 1.6 miliard vjet dhe në formë të algave të kuqe mund të jenë bimët...

NASA zbulon 10 planete të ngjashme me Tokën NASA zbulon 10 planete të ngjashme...

  NASA ka njoftuar se ka zbuluar 219 planete jashtë sistemit tonë solar. Në mesin e tyre janë edhe 10 planete shkëmbore, të ngjashme me Tokën...

Shkencëtarët zbulojnë univers multidimensional brenda trurit të njeriu

  Ekspertët shkencorë bëjnë një zbulim sensacional sipas të cilëve ata brenda trurit të njeriut kanë zbuluar prezencën e strukturave dhe formave 11-dimensionale. Neuroshkencëtarët përshëndesin...

Shkenctarët e gjejnë një ngjyrë të re të kaltër

  Në 2009, Universiteti Shtetëror i Oregonit bëri zbulimin e rastësishëm të një ngjyre krejtësisht të re . Fëmijët do të jenë në gjendje të ngjyrosin...

NASA në kërkim të planeteve të reja

  NASA ka nisur një anije kozmike në Gjithësi me mision për të gjetur planete të reja janë Sistemit Diellor në të cilat mund të...

Studenti Nderim Bytyçi krijon versionin telefonik për portalin Unik

Studenti i vitit të dytë në Fakultetin e Shkencave kompjuterike dhe Inxhinierisë, Nderim Bytyçi, ka krijuar versionin për telefon të portalit Unik, që synon të...

Shokuese: Shkencëtarët gjejnë jetë nën një sipërfaqe të Tokës

  Një revolucion në përceptimin e jetesës ka ndodhur kohëve të fundit, pasi disa shkencëtar arritën të gjenin një biosferë të fshehur brenda kores së...