7.6 C
Gjilani
Sunday, August 25, 2019

Shkencëtarët po supozojnë se kanë gjetur ujë në Mars

  Uji mund të rrjedhë thellë nën tokë rreth ekuatorit të Marsit, duke ofruar vende ideale për habitatin e ardhshëm njerëzor, zbuloi një studim i...

Shkencëtarët bëjnë zbulimin për ajër të pastër

  Shkencëtarët kanë bërë një zbulim që mund të shndërroj vendin përherë në ajër të pastër. Ata kanë bërë një zbulim, ku në mënyrë efikase kanë...

Shkencëtarët shpojnë akullin e Antarktikës dhe gjejnë krijesa

  Krijesa që banojnë një liqen të mbuluar me akull, ujërat e të cilit nuk janë prekur asnjëherë nga njeriu. Nuk është skenari i një...

Shkencëtarët ndërtojnë enët e gjakut në laborator

  Shkencëtarët kanë arritur të rzhvollojnë enë të gjakut ‘të përsosur’, për herë të parë në laborator. Zbulimi mund të ketë një efekt dramatik në trajtimet...

Janari do presë 3 fenomene të jashtëzakonshme të Hënës së përgjakur

  Një super hënë e përgjakur do të shfaqet në qiell më 20 janar dhe është një fenomen aq i jashtëzakonshëm sa tingëllon. Përveç të...

Ekzoplaneti i ri i zbuluar mund të ketë ujë

  Shkencëtarët kanë zbuluar një ekzoplanet potencialisht të banueshëm rreth dy herë në madhësinë e Tokës. Planeti, i cili ndodhet 226 vite dritë larg, mund...

Oqeanet po ngrohen më shpejt sesa kishin parashikuar shkencëtarët

  Oqeanet po ngrohen më shpejt sesa është vlerësuar më parë duke vendosur një rekord të ri të temperaturës në vitin 2018, thotë një raport...

Misteret e Universit; Shkencëtarët paraqesin studimin për valët

  Shpërthime misterioze dhe të përsëritura energjie janë regjistruar nga shkencëtarët, që e paraqiten zbulimin e tyre në takimin e shoqatës amerikane të astronomisë në...

Zbulohet Farout, planeti më i largët i sistemit diellor

  Mund të quhej vetëm “Farout”, largësi, trupi qiellor më i largët i sistemit diellor, është një planet xhuxh që mban kodin 2018 VG18 dhe...

NASA gjen përbërës të ujit në një asteroid

Një anije kozmike e NASA-s, zbuloi atë që shkencëtarët thonë se janë përbërës të ujit në një asteroid, zbulim ky që mund të mbajë...
-->