Tuesday, January 28, 2020

Kazakistan: Tre astronautë u kthyen në Tokë

  Me sondën e anijes kozmike Soyuz, tre astronautë janë kthyer sot një mëngjez të sigurt në Tokë. Sonda me astronautin kanadez, Chris Hadfield, amerikanin Tom...

Uji në Hënë si ai i Tokës

Sondat hapësinore japoneze e amerikane kanë zbuluar ujë në shumë vende në Hënë: në pluhurin hënor, në sipërfaqen e saj, në trajtë akulli, në...

CERN rikrijoi site e parë të Internetit në historinë e Web-it

  Organizata Evropiane për Kërkime Bërthamore (European Organization for Nuclear Research, CERN), ku 20 vjet të shkuara doli për herë të parë në dritë WWW...

Eklipsi i Diellit më 10 Maj 2013

  Një eklips “unazë”diellore do të mbahet më 9 – Maj 10 (UTC) 2013, me një magnitudë prej 0,9544. Një eklips diellor ndodh kur Hëna...

Kometa “ISON” mund të shkaktojë një shi meteor

  Kur kometa “ISON” të fluturojë këtë vit pranë Tokës, ka shumë mundësi që pluhuri nga bishti i kometës të shkaktojë një shi meteor. "Në...

Rusët rrisin çmimin për NASA-n

    Agjencia amerikane e hapësirës NASA do ta paguajë më shumë homologen ruse për të dërguar astronautët e saj në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës (ISS). NASA...

Lansohet platforma Solaborate – rrjeti i parë social dedikuar profesionistëve të teknologjisë

  U lansua në verzionin beta platforma Solaborate që  iu mundëson profesionistëve dhe kompanive të teknologjisë të lidhen, bashkëpunojnë dhe të krijojnë një ekosistem përreth produkteve...

Testohet ndikimi i kozmosit në organizmat e gjalla

  Ditën e premte minj mongolianë gerbils, hekona, peshq-cichlids, mikroorganizma të ndryshme, bimë dhe meteoritë artificialë u nisën në një udhëtim 30-ditor në kozmos me...

Temperatura e bërthamës së Tokës rritet për 1 mijë gradë

      Bërthama e Tokës është rreth 1 000 Gradë me e nxehtë sesa mendohej më parë, duke shkaktuar nxehje në sipërfaqe të planetit tonë, po...

Testohet ndikimi i kozmosit në organizmat e gjalla

  Ditën e premte minj mongolianë gerbils, hekona, peshq-cichlids, mikroorganizma të ndryshme, bimë dhe meteoritë artificialë u nisën në një udhëtim 30-ditor në kozmos me...