Tuesday, January 28, 2020

Temperaturat e larta rrisin fluksin e pacientëve

    Temperaturat e larta që po mbretërojnë gjatë ditëve në fundit në Kosovë, kanë shtuar numrin e pacientëve, të cilët kanë kërkuar ndihmë mjekësore në...

Lista esenciale, barnat e lira zëvendësohen me të shtrenjta

  Institucionet publike shëndetësore, prej pas luftës, nuk kanë arritur ta përmbushin listën esenciale me barna, për shkak të buxhetit të ulët që ka Ministria...

Nis dezinsektimi hapësinor i Prishtinës

  Prishtinë, 20 qershor 2013 - Drejtoria për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale e Komunës së Prishtinës më 21 qershor (e premte), fillon implementimin e projektit të...

EULEX-i heton QKUK-në

  Hetuesit e EULEX-it shumë shpejt do të zbarkojnë në QKUK. Tenderi 3 milionësh për pastrimin e hapësirave të kësaj qendre është bërë shkas që zyrtarët...

QKUK: Operacionet e hapura në zemër, pa pagesë(?)

Në Shërbimin e Kardiokirurgjisë së Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), për herë të parë është kryer operacioni në zemër të hapur me teknikën...

Çdo vit, 10 për qind më shumë dhurues gjaku

Në ditën botërore të dhurimit të gjakut, shumë vullnetarë kanë dhuruar gjak. Por profesionistë shëndetësor thonë se kjo ditë është vetëm një promovim i dhurimit...

KDI: MSh shkel shëndetësinë

  “KDI po hasë në vështirësi dhe kufizime  në monitorimin e prokurimit publik në Ministrinë e Shëndetësisë , sepse ajo po  shkel afatet kohore  për...

Agani merr çmimin e ndershmërisë

    Ministri i Shëndetësisë dhe Kryetari i Partisë së Drejtësisë, Prof. Dr. Ferid Agani, u nderua dje me Çmimin për punë të ndershme në politikë...

Kosova do të vazhdojë të jetë zonë endemike me ethe hemorragjike

  Sipas profesionistëve shëndetësorë, Kosova do të vazhdojë të jetë zonë endemike me ethe hemorragjike, krime kongo. Këtë vit është shënuar edhe rasti i parë i...

Kosova e Gjermania rrisin bashkëpunimin në shëndetësi

  Shtutgart, 4 qershor 2013 - Ushtruesi i Detyrës së Sekretarit të Përgjithshëm të Ministrisë se Shëndetësisë, Dr Gani Shabani po qëndron në vizitë zyrtare në...