Sunday, April 5, 2020

Davies: Rezistenca ndaj antibiotikëve, katastrofë për mjekësinë

                                Rezistenca ndaj antibiotikëve do të shënonte një kërcënim katastrofik ndaj mjekësisë dhe do të nënkuptonte kërcënim edhe për jetën e pacientëve nga infeksionet post-operative,...

Rusët zbulojnë bakterie të re?

  Shkencëtarët rusë pretendojnë se kanë gjetur një lloj të panjohur më parë të baktereve në Liqenin Vostok në Antarktidë. Sergei Bulat i Institutit të Fizikës...

Fëmijët dhe antibiotikët

  "Zëri i Amerikës"  Infeksionet e veshit janë ndër sëmundjet më të shpeshta të fëmijëve. Pothuajse gjysma e recetave të përshkruara për fëmijët janë për infeksionet...

Shërohet një foshnjë e lindur me HIV

  Sipas disa shkencëtarëve një foshnje e lindur me virusin e AIDS-it duket se është shëruar në sajë të një  trajtimi më të shpejtë dhe...

Mjekët pa përkujdesje institucionale

  Prishtinë, 28 shkurt 2013 - Siguria dhe mbrojtja në punë për punëtorët shëndetësorë ka ngjallur pakënaqësi, sidomos me nënshkrimin e kontratave të reja, ku sipas...

Shpalljet për shitje organesh vërshojnë internetin

                              Zagreb, 27 shkurt 2013 - Shes veshkën, çmimi fillestar 5.000 euro”. “Shes veshkë, 19 vjeçar, nuk pijë cigare, çmimi 40.000 euro”, këto janë disa nga...

Vizita e 100 me radhë e Kirurgut australian Dr. Dewan ne Kosovë

                              Prishtinë, 27 shkurt 2013 - Kirurgu i mirënjohur australian, Dr. Paddy Dewan, po qëndron për një vizitë pune pesë ditore në Kosovë me qëllim të kryerjes së disa...

Salihu: Edhepse me buxhet të limituar, – në shëndetësinë primare është punuar jashtëzakonisht mirë

    Gjilan, 15 shkurt 2013 - Drejtori i Drejtorisë për Shëndetësi e Mirëqenje Sociale, Xhemajl Salihu ka thënë se në këtë sektor të jetë bërë...

Dr. Elezi : Sëmundja e TBC-së të shërohet, e jo të fshehet !

    Gjilan, 13 shkurt 2013 - Në repartin e dispanzerisë së sëmundejve të mushkrive, të Spitalit Rajonal në Gjilan, tash për tash janë shtrirë, dhe...

Hapësirave të SRGJ-it,- instalohen kablo elektrike nëntokësore

      Gjilan, 4 dhjetor 2013 Pas nënshkrimit të një marrëveshjeje mes përgjegjësit të Spitalit Rajonal të Gjilanit ( SRGJ ) dhe të KEK-ut, për punëtorët shëndetësor...