7.6 C
Gjilani
Friday, July 19, 2019

Vetitë shëndetësore të bajameve

  Bajamet janë fruta të thata dhe kanë vlera të çmuara për organizmin pasi qw janë tepër ushqyese. Po ashtu janë fruta të thata të cilat...

Si ti luftojmë alergjitë e pranverës

  Hunda e mbyllur, teshtitja, kruajtja, gricja: ja se si t’i kundërviheni kësaj gjendjeje gjendje inflamatore të bezdisshme me një dietë të saktë. Ndonjëherë ardhja e...

Nënshkruhet marrëveshja me Ministrinë e Shëndetësisë për investime në shëndetësi

  Sot, është nënshkruar marrëveshja për performancë për vitin 2019 në mes komunave të Kosovës dhe Ministrisë së Shëndetësisë. Këto mjete prej 112.000 eurove do...

Udhëtimi me shokë është gjëja më e mirë që mund ta bëni për shëndetin

Mblidhni shoqërinë! Sipas hulumtimeve të reja, udhëtimi me shoqërinë është gjë shumë e mirë për shëndetin mendor dhe fizik. Arsyeja? Epo, studimet tregojnë se që të...

Asnjëherë mos shpërlani plagët me alkool dhe raki

  Prerjet apo plagët nuk do të infektohen nëse i trajtojmë drejt, thonë mjekët e praktikës së përgjithshme Kjo do të thotë që duhet shpëlarë me...

Luftoni kolesterolin me dietë

  Edhe pse është i rëndësishëm për funksionimin e mirë të organizmit (prodhimin e hormoneve, acideve biliare etj), kolesteroli mund të jetë i dëmshëm për...

Kujdes, rriqrat kanë filluar të pickojnë

  Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka apeluar për kujdes, pasi nga pickimi i rriqnave sepse ato nuk fluturojnë as nuk i afrohen...

Armiqtë e veshkave

  Dëmi i shkaktuar në veshka shpesh nuk mund të rregullohet, prandaj bëni kujdes në shprehitë në vijim dhe nëse keni mundësi, gjithsesi i rregulloni! Veshkat...

Arrat e gjelbra dhe mjalti, ilaçi më i mirë për shëndetin tuaj

  Në treg kanë dalë arrat e gjelbra të pabëra të cilat ofrojnë vlera vërtet të rëndësishme për shëndetin. Nëse bashkoni arrat e gjelbra me...

Qumështi kundër sëmundjeve të eshtrave

  Të gjithë në fëmijërinë e tyre kanë konsumuar shumë qumësht për forcimin e eshtrave e për këtë tek shumë njerëz ky zakon vazhdon gjatë...
-->