7.6 C
Gjilani
Tuesday, November 13, 2018

Lundron 49 ditë i vetëm në oqean, lutej të shpëtonte nga peshkaqenët

  Tinejxheri indonezian Aldi Novel Adilang ka mbijetuar 49 ditë i vetëm në Oqeanin Paqësor pasi stuhia kishte shkëputur barkën e tij dhe e dërgoi...

Në cilin shtet ka më shumë të burgosur?

  Numrin më të ulët të të burgosurve në Ballkanin Perëndimor e ka Kosova, me 106 të burgosur për 100 mijë banorë. Për vitin 2018, Shqipëria...

Qyteza braziliane ku lindin binjakë!

  Cândido Godói është një qytezë prej 7000 banorësh në jug të Brazilit dhe ajo që e bën të veçantë është numri jashtëzakonisht i lartë...

Edhe kafshët dijnë të jenë miq

  Kur përmendet jeta e kafshëve, zakonisht vjen në mendja lufta për ekzistencë. Mirëpo nuk ndodh gjithmonë kështu. Edhe ato ndonjëherë dijnë të bëhen miq me...

E pabesueshme, 111 vjeçari bën gjimanstikë çdo ditë

  Të gjithë atë njerëz që përtojnë të shkojnë në palestër apo nuk ushtrojnë aktivitet fizik, do t`ju vijë shumë keq për veten e tyre...

Njihuni me 50 kuriozitet më të mëdha të botës

  Shpesh njerëzit takohen me kuriozitete të rralla që ndodhin nëpër Botë. Disa mbesin mister kurse disa të tjera shpjegohen në mënyra të ndryshme, më...

12 kuriozitete nga bota

  Disa kuriozitete që nuk bën t`i humbisni. 1. Popujt e Lindjes së Lashtë njihen ndër shpikësit dhe zbuluesit më të mëdhenj në disa fusha shkencore....

Dy oqeanet takohen me njëri-tjetrin por nuk përzihen

  Në gjirin e Alaska, atje ku dy oqeanet bashkohen me njëri-tjetrin, por pa u miqësuar shumë. Tregon një dukuri të çuditshme natyrore që ndodhë...

Liqeni që ndërron ngjyrën brenda natës duke tmerruar banorët

  Njerëzit janë tmerruar kur e kanë parë që liqeni që gjendet afër shtëpove të tyre ka ndërruar ngjyrë brenda natës. Dy liqenet e mëdha, të...

Njihuni me fshatin ku burrat dhe gratë flasin gjuhë të ndryshme

  Në Ubang, një komunitet bujqësor në jug të Nigerisë, burrat dhe gratë thonë se flasin gjuhë të ndryshme. Ata e shohin këtë ndryshim unik si...
-->