7.6 C
Gjilani
Saturday, July 20, 2019

Gjyshes i kthehet portofoli i vjedhur 75 vite më parë

  Kur të vjedhin portofolin, ndoshta nuk pret të marrësh përsëri mbrapsht, sidomos pas 75 vjetësh. Betty Sissom mori dhuratën e jetës javën e kaluar pasi...

Rastet kur qielli solli magji në këtë botë

  T’i shikosh retë është njëra ndër gjërat më të bukura për t’u bërë gjatë një fundjave dembele të verës, sepse ndonjëherë qielli shndërrohet në...

Zvicra e mirë për fëmijët, e keqe për prindërit

  Kjo është ajo se çfarë kanë thënë lexuesit për Zvicrën, duke përmendur të mirat dhe të këqijat Një studim i kohëve të fundit nga UNICEF...

U detyrua të lindte e prangosur, dëmshpërblehet me 610.000 dollarë

  Qyteti i Nju Jorkut ka rënë dakord që të dëmshpërblejë një grua me 610.000 dollarë e cila është detyruar të lindë ndërsa kishte duart...

Këndonte herët në mëngjes, paditet gjeli

  Banorët e një fshati në Francë kanë arritur deri aty sa të padisin një gjel për faktin se këndonte herët në mëngjes. Gjeli me emrin...

Kina do të ndërtojë trenin që lëvizë me 600 kilometra në orë

  Në Kinë është një prototip i trenit, që në mënyrë teorike mund të arrijë lëvizjen deri në 600 kilometra në orë, falë teknologjisë së...

Sa lule i duhet të shëtisë një blete për 1 kg mjalt

  Një bletë e vetme mund të prodhojë pak mjaltë, por është bashkimi që bën fuqinë në këtë rast. Gjatë dimrit një lule “vizitohet” nga...

Foshnja e porsalindur në tren fiton udhëtime falas për 25 vite

  Një grua ka sjellë në jetë fëmijën e saj në tren gjatë udhëtimit nga Ceannt në Heuston. Dhe foshnja ka fituar udhëtime falas me trenin...

Vrasësit serialë që tronditën botën

  Vrasësit serialë që morën jetën e shumë njerëzve të pafajshëm dhe tronditën botën janë nga shtete të ndryshme. Në krye të listës renditet infermieri 42-vjeçar Neils...

Sekretet e 6 pikturave të famshme

  Para se të përfundojë një vepër arti, artisti shpesh ndryshon detajet. Ndodh me shkrimtarët, skulptorët dhe madje piktorët. Por, ndërsa projektet janë lehtësisht të...
-->