Wednesday, November 25, 2020

Shqipe Sylejmani me romanin e saj në gjermanishte, në kërkim të rrënjëve

  Është kjo një fjali në faqen e fundit të romanit „Bürde&Segen” („Barrë dhe Bekim“), të botuar muajin e kaluar nga autorja e re, Shqipe...

Rrëfimi i Fatmires për luftën në Kosovë merr çmimin e parë në Zvicër

  Fatmire Sopa-Zenelaj ka fituar vendin e parë në konkursin në nivel zviceran, në kuadër të festivalit të letërsisë “StadtLesen” që mbahet në gjithë hapësirën...

Rrëfimi i kosovares që u bë pilote e ushtrisë amerikane

  Valdeta Mehanja, një storie suksesi në fushën ushtarake amerikane Valdeta Mehanja u ngjit në skenën e Muzeut të Aviacionit të Ushtrisë amerikane për të marrë...

Tri vajzat shqiptare, kanë fituar një konkurs ndërkombëtar të teknologjisë në SHBA

  Tri vajzat shqiptare 16-vjeçare kanë ndërtuar një apliakcion mbështetjeje për viktimat e dhunës në familje, duke e bërë botën pak më të mirë. Tri vajzat...

Loredana fiton çmimin “Performuesja më e mirë zvicerane” në MTV

  Për herë të dytë me radhë, Loredana Zefi ka fituar çmimin “Performuesja më e mirë zvicerane” në MTV Music Awards Një nga artistet më të...

Shkolla shqipe në Zvicër, 30 vjet të një misioni fisnik

  “T`i ndihmoni dhe motivoni fëmijët tuaj të shkojnë në shkollën shqipe sepse kështu përmbushni një obligim njerëzor e kombëtar”, porosit Naser Ulaj, kryetar i...

Bashkatdhetarët nga Gjermania ndihmojnë personat me aftësi të kufizuara në Kosovë

  Tashmë dihet se bashkatdhetarët që jetojnë dhe punojnë në shtete të ndryshme të Evropës, të organizuar nëpër klube apo shoqata, mundohen që në mënyra...

Arta Ramadani, një storie e suksesshme shqiptare në Gjermani

  Një numër i konsiderueshëm i mërgimtarëve në botë po depërtojnë në shumë fusha të ndryshme, duke treguar suksese të mëdha. Pjesë  e këtij numri...

Diaspora shqiptare në SHBA ndihmon shkollën shqipe në Maqedoni

  Është bërë e ditur se diaspora shqiptare në SHBA kontribuon në vendin e origjinës. Ismet, Vanesa dhe Qendresa Demiri kanë kontribuar përmes një donacioni...

Shqiptari që trashëgoi kompaninë e biznesmenit gjerman

  Shkoi emigrant për një jetë më të mirë, tani trashëgon një kompani gjermane Biznesmeni gjerman i quajtur Ringe është 72 vjeç. Ai me punën e...