Monday, July 13, 2020

Rekord në tremujorin e parë, më shumë firma të reja në Zvicër

  Më shumë se 11 mijë kompani të reja janë regjistruar në regjistrin tregtar në Zvicër. Bëhet fjalë për rekord në një tremujor në Zvicër. Në...

Stuhi në pjesën gjermanofolëse të Zvicrës

  Stuhi të rënda shiu kanë goditur përsëri Zvicrën të hënën në mbrëmje, bëri të ditur të martën SRF Meteo. Reshjet më të shumta janë...

Fëmijët e pasur shqiptarë, kanë para me thasë

  “Fëmijët e pasur të Shqipërisë i mbajnë tufat e parave në thasë, flenë në dyshekë të mbuluar me para, madje pozojnë me armë”, titullohet...

Shije Shqiptare edhe në Zvicër

  Tre shefat e kuzhinës me nismën “Shije Shqiptare” do të prezantojnë gatesat shqiptare në mënyrë moderne, pa dëmtuar shijen tradicionale. Shije Shqiptare filloi rrugëtimin në...

Në Vjenë mbahet “Mbrëmje e Letërsisë shqiptare në Diasporë”

  Të pranishmit i përshëndeti Arno Riedel, ish-ambasador i Austrisë në Shqipëri dhe Kryetar i Shoqatës së Miqësisë Austri-Shqipëri, aktualisht funksionar i lartë në Ministrinë...

Kërkohen pjesëmarrës shqiptarë për një studim në Zvicër

  Instituti i Shkencave Politike në Cyrih është duke bërë përgatitje për intervistim personal të personave me prejardhje shqiptare për identitetin e tyre shqiptar dhe...

Shqiptari që punon në Parlamentin e Gjermanisë

  Henri Haxhiraj, një 26-vjeçar nga Fieri, i cili, siç thotë, ka qenë “ngelës” në Shqipëri, ndërsa sot punon si bashkëpunëtor shkencor në Parlamentin gjerman. Ai...

Gratë përkrahin propozimin që Valdete Hotit t`i jepet çmimi “Gruaja e Vitit”

  Propozimi që humanistes Valdete Hoti Selimi t`i jepet çmimi “Gruaja e Vitit” në komunitetin shqiptar të Zvicrës, është përqafuar nga një numër i madh...

Fatlume Sadiku me post të rëndësishëm në Spitalin Universitar të Bazelit

  Ajo ka arritur edhe një sukses në karrierën e saj dhe është shprehur shumë e lumtur Shkencëtarja shqiptare, Fatlume Sadiku, me prejardhje nga Peja që...

Kosovarët të pestit, grupi më i madh i të huajve

  Në Bazel u mbajt ligjërata e 3-të e organizuar nga qendra Parandalo Parandalo me temën :”Të drejtat e të huajve”, me ligjërues Michel Girard,...