Monday, July 13, 2020

Gjesti human i çiftit shqiptar përloti rrjetin në Itali

  Ata i paguan faturën një gruaje të moshuar, e cila nuk kishte mundësi të paguante ushqimet esenciale që kishte futur në shportë. Një gjest i...

Historia e nxënësit shqiptar në SHBA

  Duket se emigrimi i të rinjve është një fenomen shqetësues në Shqipëri dhe Kosovë. Mirëpo, jo të gjithë shkojnë me qëllimin për t’u larguar...

Nxënësit nga diaspora kërkojnë më shumë shkolla shqipe në mërgim

  Ministri Gashi: "Nevojat e diasporës kanë të bëjnë me ruajtjen e identitetit tuaj, shkollat në gjuhën shqipe dhe forcimi i kësaj lidhjeje ndërmjet nesh...

Suedi: Rreth 65.5% e nxënësve shqiptarë mësojnë në gjuhën amëtare

  Në Suedi, në Qendrën Kulturore të Kosovës në Malmo i përfundoi punimet seminari dhe konferenca për gjuhën amtare, dygjuhësinë dhe integrimin, të mbajtura nga...

Mehmet Hetemaj hero në Finlandë, shpëton një fëmijë 10-vjeçar

  Rasti ka bërë bujë jo vetëm në Finlandë, por edhe në Itali, ku futbollisti nga Kosova ka luajtur më herët Futbollisti kosovar, Mehmet Hetemaj është...

Dhjetë gjëra që duhet t’i dini për të fituar pasaportën zvicerane

Si mund të bëhem zviceran? Kush ka të drejtë të natyralizohet? Pas sa vjetësh Albinfo.ch ju sjell disa informata të mbledhura nga swissinfo.ch. Pra, zbuloni pyetjet...

I mbyturi me karrocë invalidësh në liqe, është shqiptar nga Llovca e Gjilanit

  Siç merr vesh albinfo.ch nga rrethi i afërm i të ndjerit, bëhet fjalë për B.SH.A nga fshati Llovcë e Gjilanit. Personi që ka humbur jetën...

Përparim Avdili zgjidhet kryetar i FDP-së për qarkun 9 të Cyrihut

  Politikisht Avdili angazhohet për Cyrihun si një qendër të fortë ekonomike dhe po ashtu për një politikë liberale dhe largpamëse migracioni. Në kuvendin që ka...

Menaxherët e firmave zvicerane fitojnë më së shumti në Evropë

Pagat e menaxherëve të korporatave të mëdha zvicerane janë më të lartat në Evropë. Mesatarisht, shefat e shtatë koncerneve zvicerane, të cilat janë të...

Motrat mjeke të specializuara në diasporë, konferencë mjekësore në Prishtinë

  Dy motrat, Aurora dhe Elona Meta kanë zgjedhur Gjermanin për të ushtruar profesionin e tyre dhe tani janë një storie e suksesit në fushën...