Monday, July 13, 2020

Studentja shqiptare, fituese e “Çmimit Kombëtar të Ekselencës” në Kanada

  Përmes një postimi në rrjetet sociale bëhet e ditur se ajo është e sapodiplomuar me titull nderi nga dega e Shkencave neurologjike, nga Dalhousie...

Shtetasi i Kosovës dhe ai i Shqipërisë, akuzohen për 55 thyerje banesash

  Plaçka - më shumë se 500.000 franga - ishte në para, orë dhe bizhuteri. Dëmi i shkaktuar: rreth 130.000 franga Prokurori publik dhe policia kantonale...

Zvicra numëron 2 milionë e 125 mijë të huaj: Sa prej tyre janë shqiptarë?

  Në statistikat zyrtare zvicerane, ashtu si dhe të çdo shteti tjetër, jepen vetëm numrat e të huajve sipas përkatësisë së tyre shtetërore dhe jo...

Vazhdojnë sukseset e diasporës së Kosovës në art

  Diaspora e Kosovës çdo ditë e më shumë po nxjerrë kuadro në fusha të ndryshme, duke përfshirë edhe artin. Vitet e fundit Besnik Rrahmani është...

Mjeku shqiptar rrëfen përvojat personale nga fronti kundër virusit në Itali

  Mjeku shqiptar Genc Kapxhiu, që punon në Itali tregon leksionin që mësoi pandemia e koronavirusit. “Kjo pandemi na mësoi se nuk duhet kurrë të ngelësh...

Basri Shkodra, me biznes të suksesshëm në një konkurrencë të fortë në Zvicër

  Ndërmarrësi i suksesshëm në fushën e telekomunikimit, Basri Shkodra flet për rrugën e tij të deritashme në këtë biznes të vështirë e me konkurrencë...

Shqiptarja 27-vjeçare që zotëron shumë profesione në Zvicër

  Ndër shumë vajza dhe gra shqiptare që po tregohen të suksesshme në fusha të ndryshme në botë, është sigurisht edhe Fjolla Berisha me prejardhje...

Shkencëtarja shqiptare nga Universiteti i Teksasit vie me këshilla konkrete për COVID 19

  Ajo i ka sjellur të ndara dhe të sqaruara saktë e thjesht disa prej masave tejet të rëndësishme për njerëzit. Padyshim që të rinjët shqiptarë...

Mësuesi shqiptar nga Suedia që theu barrierat përmes punës dhe vendosmërisë

  Shpend Rrukiqi, mësuesi magjistër që theu barrierat suedeze përmes punës dhe vendosmërisë Mësuesi shqiptar që jeton në Suedi, Shpend Rrukiqi, flet për rrugëtimin e tij...

Sa shqiptarë jetojnë jashtë vendlindjes

  Ekspertë të demografisë thonë se nuk ka vend për shqetësime në parashikimet afatgjata Rënia demografike në Shqipëri vijon që prej 3 dekadash, pas rrëzimit të...