7.6 C
Gjilani
Tuesday, June 25, 2019

E-Diaspora Historia e suksesshme e emigrantit shqiptar në Itali

  Agron Shehaj kishte shkuar si 13-vjeçar në Itali, derisa tani ka punësuar mijëra shqiptarë në “Call Center”. Agron Shehaj është shembull se si një emigrant...

Zvicra, në top 5-shen e vendeve më inovative në botë

  Koreja e Jugut vazhdon të jetë ekonomia më inovative në botë, por përparësia e vendit aziatik është më e ulët në krahasim me vitin...

Jeta në Zvicër: Gjeneva numëron 100 mijë të punësuar “kufitarë

  Numri i të punësuarve kufitarë është në rritje: Gjeneva për herë të parë numëron 100 mijë të tillë. Po vjen duke u rritur numri i...

Djathëbërësit zviceranë nisen për në Kosovë

  Një delegacion i madh i djathëbërësve zviceranë do të vizitojë Kosovën për t’u takuar me krijuesit e politikave dhe prodhuesit e qumështit dhe djathit...

Jeta në Zvicër: Rruga më e shkurtër deri te pasaporta zvicerane

  Çdo i katërti natyralizim tashmë ishte i lehtësuar në Zvicër. Në vitin 2015, 11.400 të huaj kanë marrë pasaportën zvicerane me natyralizim të lehtësuar. Të...

Jeta në Zvicër: Cyrihu, qendra financiare numër 2 në Evropë

  Është e vërtetë se Cyrihu është qendra financiare e Zvicrës, por edhe në një krahasim ndërkombëtar rangohet në Evropë menjëherë pas Londrës. Këtë e...

Remitencat në Kosovë vijnë kryesisht nga Gjermania e Zvicra

  Remitencat që pranohen në Kosovë vijnë kryesisht nga Gjermania dhe Zvicra, vende këto nga të cilat dërgohen 35.1 përqind përkatësisht 24.0 përqind të gjithsej...

Jeta në Zvicër: Shkalla e papunësisë u rrit pak në vitin 2016

  Në Zvicër mesatarisht rreth 150 mijë njerëz kanë qenë të papunë në vitin 2016. Raporti u rrit pak me 0.1 pikë përqindje krahasuar me...

Jeta në Zvicër: Ja çfarë ndryshon në vitin 2017 për shfrytëzuesit e ndihmave sociale

  Ndër të tjera, me të renë, nënat vetushqyese do të detyrohen të punojnë që në vitin e parë pas lindjes së fëmijës. Deri tash...

Jeta në Zvicër: 14 të lënduar në ndeshjen e rëndë zinxhirore të 50 makinave

  Për të ndihmuar të aksidentuarit, në vendin e ngjarjes kanë shkruar disa autoambulanca ndërsa është mobilizuar edhe ndihma përmes ajrit, Rega, shërbimi me helikopter. Një...
-->