7.6 C
Gjilani
Thursday, April 25, 2019

E-Diaspora: Dëbimi i reperit shqiptar bëhet temë e nxehtë debati në Zvicër

Sipas një studimi të realizuar nga Forumi Ekonomik Botëror (WEF), të titulluar “Gender Gap Report”, gratë do të barazohen me burrat në sferën e...

E-Diaspora: Kapet kosovari me tri dokumente të falsifikuara

Pas kontrollimit të shenjave të gishtërinjve, vërtetohet identiteti i personit nga Kosova, i cili po qëndronte në mënyrë ilegale në Gjermani që nga marsi...

Jeta në Zvicër: Kufizimi i emigracionit rrezikon bankat private në Zvicër

Kufizimi për qytetarët e BE-së kërcënon pozitën e Gjenevës dhe të Zvicrës si një qendër financiare, paralajmëron Yves Mirabaud, kryetar i Shoqatës së bankave...

E-Diaspora: Julia Schmid: Gjuha shqipe është shumë e bukur por shumë pak e njohur

Hava Kurti-Krasniqi Julia Schmid, një mike e çmuar e shqiptarëve, e angazhuar në projekte integruese, si në Jugendtreff, etj. e flet bukur e me përzemërsi...

Zvicra po bëhet më e djathtë dhe më konservatore

Në këtë rezultat ka ardhur një përllogaritje që Instituti për Hulumtimin e Opinionit GFS Bern e ka bërë duke shoshitur të 19 sondazhet e...

Jeta në Zvicër: Besimi në bankat zvicerane, në rënie

Në Zvicër klientët besojnë më shumë në bankat e tyre në vend se sa jashtë vendit. Pjesa e skeptikëve, megjithatë, është në rritje. Besimi i...

Jeta në Zvicër: Pastrim parash: 15 banka zvicerane, në “zonën e kuqe”

Sipas Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare FINMA, disa banka zvicerane janë të ekspozuara ndaj rrezikut të lartë të pastrimit të parave në luftën e tyre...

E-Diaspora Prindër: Mos ngurroni! Çoni fëmijët në shkollën shqipe që ta mësojnë gjuhën e...

Nexhmije Mehmetaj Mësuesi Tefik Xheladini ka trokitur derë më derë të bashkatdhetarëve për të regjistruar më shumë nxënës në shkollën e mësimit plotësues të gjuhës...

Jeta në Zvicër: Zvicër, vende të lira pune në ndërtimtari

Këtë vjeshtë, më shumë njerëz janë duke u kërkuar në sektorin e ndërtimit dhe në administratë në Zvicër. Edhe pse ofertat për punë kanë...

Jeta në Zvicër: Më shumë subvencionim të premive shëndetësore për fëmijët

Këshilli Federal i Zvicrës synon ta bëjë më të lehtë sigurimin shëndetësor të detyrueshëm për të rinjtë. Në mënyrë të veçantë Qeverisa synon të...
-->