7.6 C
Gjilani
Sunday, July 21, 2019

Jeta në Zvicër : I shpallet luftë punës në të zezë

Ligji i ndryshuar parasheh një shkëmbim më të mirë informatash në mes të autoriteteve për të mundësuar kështu luftimin më efikas të punës në...

Jeta në Zvicër : 40.000 familje pensionistësh nuk mund të paguajnë qiranë e banesës

Ndihmat plotësuese të destinuara për të paguar qiranë e banesës nuk janë rritur që nga viti 2001. Ato, edhe më tej sikur para 15...

Ja sa fitojnë shefat e ndërmarrjeve publike të Zvicrës

Këshilli Federal ka siguruar opinionin se synon që deri në fund të vitit të iniciojë një “debat të themeltë” dhe të rishqyrtojë mundësitë e...

“Lulëzojnë” martesat e shqiptarëve për letra

Pasi shkurorëzohet nga gruaja e tij në Kosovë, Petriti martohet me Ursula H, një grua njëzet vjet më e vjetër se ai, nga Luksemburgu....

Këto janë ndryshimet që i presin pensionistët e Zvicrës me reformën e pensioneve

Reforma, në radhë të parë nënkupton ngritjen e moshës së pensionimit për gratë, kursimet në pensionet e të vejave dhe ngritjen e kontributeve për...

Jeta në Zvicër: Kantoni Vaud ndalon me ligj kërkimin e lëmoshës

Lypësit do të dënohen me gjobë në mes 50 dhe 100 franga në rast se kapen duke kërkuar lëmoshë. Ndërsa ata që ushtrojnë kërkimin...

Shtrenjtohet sigurimi shëndetësor për 4.5 për qind

Premitë e sigurimit shëndetësor, vitin e ardhshëm, sa u përket personave të rritur do të shtrenjtohen mesatarisht për 4.5 për qind. Por, më i...

Zvicra, vendi më i pasur në botë

Zvicra kryeson listën, ku çdo qytetar ka asete mesatare prej rreth 170,589 euro. Një studim i ri ka renditur vendet më të pasura në botë....

Zvicra do t’u japë përparësi vendësve në tregun e punës

Masa i jep vendit që nuk është anëtar i BE-së ende kohë për të arritur një marrëveshje me Komisionin Evropian (KE), i cili insiston...

Menaxherët e firmave zvicerane fitojnë më së shumti në Evropë

Pagat e menaxherëve të korporatave të mëdha zvicerane janë më të lartat në Evropë. Mesatarisht, shefat e shtatë koncerneve zvicerane, të cilat janë të...
-->