Sunday, May 31, 2020

Jeta në Zvicër: Alarmi i rrejshëm për bombë i kushton 90 mijë franga

Një grua, për motive xhelozie kishte alarmuar në korrik në Aeroportin e Gjenevës një kërcënim për bombë. Postblloqe në rrugët e hyrjes, kontrolle sistematike në...

85 të vdekur në rrugët e Zvicrës për 6 muaj

Kjo është për 32 më pak se në periudhën e njëjtë të vitit paraprak. Gjatë po kësaj periudhe rënie ka shënuar edhe numri i...

Ja cilët të huaj dëbohen pas ashpërsimit të ligjit për të huajt

Nga 1.10.2016 fuqizohet në ligjin penal dëbimi nga Zvicra. Qytetaret e Kosovës në Zvicër, në rast të shkeljeve të caktuara, përpos që dënohen me...

Diaspora: Arrestohen shtatë shqiptarë në Gjerman

Dy prej tyre pritet të dëbohen nga Gjermania, kurse pesë të tjerë janë arrestuar Policia gjermane ka njoftuar se ka kryer një bastisje të suksesshme,...

Jeta në Zvicër: Viza C, në të ardhmen vetëm për të huajt e integruar...

Kështu ka vendosur Dhoma Nacionale e Parlamentit të Zvicrës në konsultimet e bëra të martën në lidhje me ligjin për të huajt dhe azilin Leja...