Monday, April 6, 2020

Në Preshevë nuk ka të infektuar me Corona Virus

  Në Preshevë nuk ka të infektuar me Corona Virus, lajmin e ka konfirmuar për portalin preshevacom drejtori i Shtëpisë së Shëndetit Presheva në Preshevë,...

Medvegjë: Formohet ekipi për evidentimin e adresave të pasivizuara dhe diskriminimin e shqiptarëve në...

  Çështja e pasivizimit të adresave jo vetëm në Komunën e Medvegjës por edhe në dy komunat tjera, Preshevë dhe Bujanoc është një problem me...

Shqiprimi Arifi prezantoi përvojat jetësore në LEAP SUMMIT në Tiranë

  Alternativa për Ndryshim është parti politike në Luginën e Preshevës e përbërë ekskluzivsht nga të rinjtë luginas ka thënë kështu gjatë një prezantimi që...

Lugina e Preshevës, 28 vjet që kur shqiptarët kërkuan bashkim me Kosovën

  Më 1 dhe 2 mars shënohet 28-vjetori i Referendumit për Autonomi Politike e Territoriale, me të drejtë bashkimi me Kosovën, kur u bë deklarimi...

Reciprociteti dëmton Luginën e Preshevës

  Kosova konsiderohet se gjendet në pikën më të ulët të raporteve me SHBA-të. Shkak i krejt kësaj situate, po bëhet paralajmërimi për vendosjen e...

Bujanoc-Nasalcë/ Latifi: Mësimi bashkëkohor nevojë e kohës

  Shkolla fillore “Ali Bektashi” në fshatin Nasalcë të komunës së Bujanocit, është paisur me kompjutorë projektorë dhe paisje të nevojshme për të startuar me...

Bashkangjitja me Republikën e Kosovës presim të bëhet realitit

  Në 12 vjetorin e shpalljes së Pavarësisë së Kosovës kryetari i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi ka uruar qytetarët jo vetëm të Republikës së...

Shqiprim Arifi takoi zonjën Stacie Bishop në Departamentin e Shtetit në Washington DC

  Kryetari i Komunës Z. Shqiprim Arifi takoi zonjën Stacie Bishop në Departamentin e Shtetit në Washington DC. Znj. Stacie Bishop është këshilltare e lartë në...

Thaçi: Presheva, Medvegja, Bujanoci do t’i bashkohen Kosovës

  Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, është shprehur optimist për realizimin e një marrëveshje në mes të Serbisë dhe Kosovës, ku kësaj të fundit do...

Arifi: Presheva duhet të jetë pjesë e bisedimeve Kosovë-Serbi

  Në një intervistë për Zërin e Amerikës kryetari i Komunës së Preshevës Shqiprim Arifi thotë se e përkrah vendimin e qeverisë së Kosovës për...