7.6 C
Gjilani
Wednesday, January 16, 2019

Bujanoci në shitje!

  “Nga Bujanoci po ikin të gjithë serbët”, kjo vazhdon të jetë brenga e mediave serbe dhe pupullatës serbe e mbetur në Bujanoc. Mediumi JUG...

Bisedimet mes shqiptarëve të Luginës dhe Beogradit pritet të fillojnë në tetor

  Bisedimet me përfaqësuesit shqiptarë rreth planit shtatë pikësh do të vazhdojnë në muajin tetor, ka thënë Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komunat...

Shqiptarët në Serbi kërkojnë të drejta si ato të serbëve në Kosovë

  Përfaqësuesit politikë të shqiptarëve të tri komunave në jug të Serbisë, Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, po kërkojnë që në procesin e dialogut dhe marrëveshjes...

Gjashtë serb nga Bujanoci dhe Presheva i blenë nuset në Shqipëri

Në komunën e Preshevës dhe Bujanocit në vitin e kaluar kishte përfunduar gjashtë martesat mes serbëve dhe vajzave shqiptare nga Shqipëria. Këta janë njerëz kryesisht...

Presheva dhe Bujanoci me natalitet pozitiv në Serbi

  Gjatë vitit të kaluar kanë vdekur 40 mijë veta më shumë se sa kanë lindur gjatë në vitin 2017 dhe kjo shënon rënie të...

Asnjërit president të Serbisë nuk i kanë interesuar shqiptarët e Luginës

  Për shqiptarët e Luginës së Preshevës zgjedhjet presidenciale në Serbi gjithmonë kanë qenë po thuaj të parëndësishme dhe nuk ka pasë interesim. Asnjëherë nuk...

Musliu fton gjithë shqiptarët të bojkotojnë zgjedhjet presidenciale

  Kryetari i KNSH Jonuz Musliu ka ftuar shqiptarët e Luginës së Preshevës që të bojkotojnë zgjedhjet presidenciale në Serbi. “Ftesa për bojkot nuk i drejtohet...

Preshevë – Horgosh nuk mund ta kaloni nën 4 orë e 16 minuta, përndryshe...

  Jo të gjithë vozitësit që kanë kaluar autostradën, në flet pagesat për autostradë gjatë pagesës kanë mund të lexojnë se me çfarë shpejtësie mesatare...

Shefi i negociatave me Serbinë: Shqiptarët e Luginës nuk do të përfshihen në bisedimet...

  Shqiptarët e Luginës së Preshevës që jetojnë në Kosovë, po kërkojnë që bisedimet finale Kosovë-Serbi të diskutohet edhe për fatin e tyre. Por kërkesa...

Korigjohen fletpagesat: Llogaritë fiskale me Preshevë e jo me BJRM

  Me reagimin e Ministrisë së punëve të jashtme të Maqedonisë “Putevi Srbije” do të korigjojnë fletpagesat në autostradën e Preshevës ku bëhet pagesa. Pas një...
-->