Saturday, January 25, 2020

Ndryshimi i emrit të Sheshit “Skenderbeu” në Bujanoc shkon në Strazburg

“Nëse Gjykata Kushtetuese nuk e rrespekton vendimin e parlamentit lokal, atëherë këtë lëëndë do të ia drjetojmë gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut...

Kush përftoi më së shumti pas konfliktit të armatosur në Luginë të Preshevës?

Kryengritja e armatosur e shqiptarëve në Luginë të Preshevës e vitit 2000 ka qenë e justifikuar, por sot, 16 vite më vonë, problemet që...

Ndahen kontrata për 15 kompani nga Medvegja, Bujanoci dhe Presheva

Në Bujanoc janë ndare kontrata për 15 kompani  tregtare nga komunat e Medvegjës, Bujanocit dhe  Preshevës nga nje konkurs i Trupit Koordinues, njofton agjencia...

Jeta opozitare në Luginë të Preshevës

Raporti i opozitës me pozitën, në rajonin e Luginës së Preshevës, nuk është konstruktiv. Mungesa e një kulture politike, në mes këtyre raporteve, ka...

Fshati serb në Medvegjë emrohet sipas presidentit rus Putin

Tashmë ekziston edhe një fshat i vogël me emrin Putinovo. Banorët e kanë nderuar Presidentin e Rusisë, Vladimir Putin, më shumë për respekt dhe...

Nuk ka prishje të koalicionit lokal qeverisës!

Koalicioni lokal qeverisës në komunën e Preshevës ndërmjet Alternativës për ndryshim dhe Partisë për Veprim Demokratik është stabil, thonë drejtuesit e këtyre partive për...

Migranti në Preshevë u përpoq të vrasë me shall gruan e tij të mitur

Pjestarët e stacionit policor në Preshevë kanë ngritur aktakuzë ndaj M.W, 40 vjeçar, nga Afganistani për shkak të dyshimit se ka kryer vepër penale...

Në Preshevë janë 800 migrantë

Në qendrën e pranimit për migrantë në Preshevë momentalisht janë të vendosur rreth 800 njerëz. Numri i tyre nuk ka ndryshuar në ditët e...

“Fukarallëki” më i madhi në Serbi është në Tutin dhe Preshevë

Shkalla më e lartë e varfërisë në Serbi është në komunën e Tutinit me 66.1% ndërsa më e larta është në Novi Beograd me...

Transparenca e vetqeverisjeve lokale 2015: Presheva në vendin e 142 në Serbi

Transparenca në Serbi gjatë vitit 2015 ka kryer hulumtime, vlerësime dhe renditje të të gjitha qyteteve në Serbi, komuna në bazë të kritereve të...