Monday, July 13, 2020

Debate publike për planifikimin e buxhetit komunal për vitin 2017

Buxheti komunal ka filluar të përpilohet për vitin e ardhshëm, andaj edhe komuna e Preshevës do të filloj takimet për debate publike me institucione...

Në 2017 për këto gabime në komunikacion na presin denime të dyfishta!

Vitin e ardhshëm, përdorimi i telefonit mobil gjatë vozitjes por edhe mos përdorimi i rripit të sigurisë do të paguhet më shumë se deri...

Nuk e keni karrigen për fëmijë? 1.000 euro denimi

Prindërit e papërgjegjshëm të cilt nuk i sigurojnë fëmijët e tyre në makinë, ose nuk e përdorin auto-ulsen në të ardhmën do të paguajnë...

Ankesa ndaj KNSH, nuk ka kuota masteri për Luginën

Në një letër drejtuar presheva.com-it, një grup studentësh nga Lugina e Preshevës kanë shkruar për ankesat e tyre, duke thënë se po bëhen dy...

Gjashtë serb nga Bujanoci dhe Presheva i blenë nuset në Shqipëri

Në komunën e Preshevës dhe Bujanocit në vitin e kaluar kishte përfunduar gjashtë martesat mes serbëve dhe vajzave shqiptare nga Shqipëria. Këta janë njerëz kryesisht...

Presheva: Pasuria jonë më e madhe janë fëmijët, Teatri dhe kino së shpejti në...

Ushtruesi i detyrës si drejtor në Shtëpinë e kulturës Mendurim Presheva në një emision të mëngjesit në Radio Televizionin Presheva ka folë për prioritetet...

KDNJ me aksion rrugor: Lugina e Preshevës, zona më e militarizuar në Ballkanin Perëndimor

Në kuadër të projektir “Forcimi i stabilitetit në jugun e Serbisë nëpërmjet integrimit të pakicës shqiptare”, aktivistët e KDNJ-së gjatë ditës së henë, kanë...

Arsiq: Fjalën e fundit për emërimin e sheshit në Bujanoc e jep Ministria

Zëvendës kryetari i komunës së Bujanocit Stojança Arsiq ka deklaruar se procesi për ndryshimin e emrit të sheshit të qytetit nga Karagjorgje në Skenderbeu...

Shoqata „Çamëria“, merr mbështetje nga SHH „Medvegja“ dhe Komuniteti Shqiptarë në Gjenevë

  Fotoreportazh „Kemi organizuar protesta dhe do të organizojmë edhe në të ardhmen, por edhe disa konferenca për çështjen çame. Presim përkrahje edhe nga mediat tona...

Shteti do ti rrit shtesat për fëmijën e parë dhe të dytë

Lindja e fëmijës së parë dhe të dytë do të jetë prioritet për shtetin dhe të gjithë ciftet që vendosin të kenë fëmijë shteti...