Kosovari, kandidat në zgjedhjet kantonale në St. Gallen

0

 

Kosovari, pjesë e listës së kandidatëve në garë për zgjedhjet kantonale në St. Gallen të Zvicrës, të cilat mbahen më 8 mars 2020.

Kosovari, Arber Bullakaj është pjesë e listës së kandidatëve në garë për zgjedhjet kantonale në St. Gallen të Zvicrës, të cilat mbahen më 8 mars 2020.

Arbër Bullakaj, nga Suhareka, është bërë pjesë e garës elektorale si kandidat nga Partia Socialiste për zgjedhjet kantonale në St. Gallen të Zvicrës, të cilat mbahen më 8 mars 2020, shkruan albinfo.ch.

Kosovari Bullakaj është tani më është pjesë e listës së kandidatëve në garë.

Sipas informacioneve, PS Wil-Untertoggenburg ka nominuar 18 gra dhe burra për zgjedhjet kantonale, mes tyre edhe kosovarin.

“Si asnjë palë tjetër, PS është e angazhuar për kujdes shëndetësor të fortë dhe të përballueshëm për të gjithë. Në legjislaturën e kaluar PS ka rritur fondet për ulje të primit. Ajo gjithashtu mori që kantoni të sigurojë 5 milionë për uljen e kujdesit për fëmijët”, shkruan faqja e PS në Zvicër.

“Spitalet e ankoruara rajonale janë një pjesë e rëndësishme e shërbimit publik. Një kujdes i mirë parësor në spital duhet të jetë i arritshëm për të gjithë. Prandaj, PS është e angazhuar për një rinovim të spitaleve ekzistuese dhe hedh poshtë mbylljen e nxituar të spitalit Flawil!”

Angazhimi i Bullakajt në këto zgjedhje dëshmon faktin se shqiptarët në Zvicër (rreth njëqind mijë me pasaportë zvicerane) nuk mund të qëndrojnë indiferentë ndaj këtyre zgjedhjeve. Për më tepër, një pjesë e tyre kanë zgjedhur t’i futen politikës për të qenë pjesë aktive e vendimmarrjes politike në këtë vend.

Nuk janë të paktë ata që sot janë këshilltarë komunalë dhe deputetë në nivel parlamenti kantonal.  /Albinfo.ch.

 

Fotografia e Ministri i Shtetit për Diasporën

PËRGJIGJU