Shkopinj me Djath Shkopinj me Djath

0

 

Përbërësit:

400 gr miell
2 ve
2 lugë të vogla krip
150 gr djath të fortë
200 gr margarin të prerë në copa të vogla
1 pluhur për pjekurina

Për lyerje:
1 ve dhe 50 gr djath i fortë
susam

Përgatitja:
Të gjithë përbërësit përzihen në një enë dhe në fund qitet edhe margarini i coptuar,përzihen të gjitha me dorë.Shtrihet brumi me tëhollues në trashësi deri 3mm, lyhet me ve dhe i qitet edhe 50 gr djath të fortë të grirë në rende dhe i hidhet siper susam. Mandej prehet në formë të shkopinjëve dhe renditen në tepsi të lyer me yndyrë.Piqen në temperaturë 180*C.

PËRGJIGJU