Shqiptari, storie suksesi në kompaninë e specializuar gjermane

0

 

Dardan Hyseni, shqiptari i suksesshem firmën e specializuar për ndërtim në Gjermani

Duket se shqiptarët çdo herë e më shumë po arrijnë suksese në diasporë, duke u bërë emra të njohur dhe duke zotëruar poste të mira pune. Gjermania dihet se është një nga shtetet ku mundësia e punësimit, deportimit në karrierë dhe formimit professional është shumë e madhe, përcjell albinfo.ch.

Shqiptari, Dardan Hyseni, tani me vendbanim në Gjermani është punësuar në këtë shtet gjigant të zhvillimit ekonomik evropian.

Dardani shkollën fillore si shumë moshatarë të tij e përfundoi në vendlindjen e tij në Ternoc të Bujanocit, apo siq njihet ndryshe “Tërnoci i Madh”.

Ndërsa shkollën e mesme e kreu në Republikën e Kosovës për të vazhduar më pas studimet e ciklit bachelor në Universitetin e Lingenit të Gjermanisë drejtimin “inxhinjer i ndërtimtarisë”.

I dalluar në këtë drejtim Dardani tani ka përfunduar edhe masterin (M.Eng) në drejtimin e ndërtimtarisë civile, që e bënë ndër shqiptarët e paktë në Gjermani që kanë këtë titull.

Tashmë vlerësuar dhe i dalluar nga stafi, djaloshi me prejardhje shqiptare gjatë studimeve është emëruar asistent gjatë semestrit të 4 dhe 5 në statistik, ndërkaq gjatë semestrit të 6 dhe 7 ka punuar gjithashtu si asistent në fakultetin ku ka kryer studimet.

Duhet theksuar se aftësinë e tij profesionale dhe talentin e tij Dardan Hyseni tani si i punësuar, pas përfundimit të magjistratures, është duke e dëshmuar në një firmë gjermane e specializuar në ndërtimtari që ka të punësuar rreth 1000 punëtorë.

Ai me punën e tij, ka treguar se është i përgaditur dhe i kualifikuar dhe tani është pjesë e kompanisë së specializuar ndërtimore, përcjell albinfo.ch.

 

 

PËRGJIGJU