Përditësimi i softuerit iPhone,në dispozicion për hakerat që nga shkurti

0

 

Përditësimi i ri i iOS pritet të lejojë përdoruesit të ndryshojnë aplikacionet e tyre të paracaktuar.

Një version i hershëm i iOS 14, azhurnimi më i fundit i sistemit operativ për iPhone të Apple, thuhet se ka dalë në internet.

Sistemi i ri operativ ka qenë i disponueshëm në internet dhe është arritur nga studiuesit e sigurisë dhe hakerat që në shkurt, sipas raporteve të reja.

Përditësimi i ri i iOS mund të lejojë përdoruesit të ndryshojnë mesazhet e paracaktuara dhe aplikacionet e muzikës, sipas blog-ut të Apple 9to5Mac, i cili tha se ai kishte një kopje të softuerit të lëshuar.

Ai gjithashtu raportohet se përfshin një aplikacion të ri të fitnesit, azhurnime të reja në Apple Pencil për iPad dhe një paraqitje të re të ekranit në shtëpi.

Sidoqoftë, nëse këto azhurnime bazohen në një sistem operativ të rrjedhur, është e mundur që gjiganti i smartfonave mund t’i tërheqë përpara njoftimit të tij të pritshëm në një WWDC në internet në 22 qershor, shkruan Independent.

Duke folur me Wired, Patrick Wardle, një studiues i sigurisë në Apple në firmën e menaxhimit të ndërmarrjes Jamf, tha që iOS-të e lëshuar ndoshta ndërhyjnë disa mjete analize unike për Apple që kurrë nuk lëshohen për publikun.

PËRGJIGJU