Shqiptarja garon për mandatin e saj të tretë si deputete në Kroaci

0

 

Në Kroaci mbahen zgjedhjet e përgjithshme. Shqiptarët së bashku me popujt e tjerë të ish-Jugosllavisë do të garojnë për të fituar një vend në Kuvendin e Kroacisë, vend i cili u ka takuar shqiptarëve në dy zgjedhjet e fundit.

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati përmes një statusi në facebook, u ka kërkuar shqiptarëve që jetojnë në Kroaci që të dalin në zgjedhje ditën e nesërme dhe të votojnë kandidaten shqiptare, deputeten e deritanishme Ermina Lekaj Prljasaj.

Sipas tij ajo ka përfaqësuar deri tani interesat e shqipëtarëve dhe të pakicave në Kroaci dhe një gjë të tillë do të vazhdoj ta bëjë.

Ermina Lekaj Prljasaj po garonë për mandatin e saj të tretë në Parlamentin Kroat.

 

Postimi i plotë i Valon Muratit – Kryetar i Lëvizjes për Bashkim

“Të dashur bashkatdhetarë tanë në Kroaci, nesër në Kroaci mbahen zgjedhjet e përgjithshme. Shqiptarët së bashku me popujt e tjerët të ish-Jugosllavisë luftojnë për të një vend që e kanë të rezervuar në Kuvendin e Kroacisë në bazë të kushtetutës kroate. Për shkak të bashkimit tuaj, keni arritur që ky vend t’u takojë shqiptarëve në dy zgjedhjet e fundit. Kam besimin e plotë se deputetja e juaj e deritanishme, znj.Ermina Lekaj Prljaskaj me nder dhe përkushtim e ka bërë përfaqësimin e interesave të shqiptarëve dhe të pakicave të tjera në Kroaci si dhe ka punuar për një lidhje edhe më të fortë në mes të shtetit mik e aleat Kroacisë me Kosovën, Shqipërinë por edhe me shqiptarët e Maqedonisë së Veriut, Malit të Zi e Kosovës Lindore. Ajo po garon për një mandat të tretë edhe me përkrahjen e Unioni Shqiptarëve Republika Kroacisë. Andaj ju bëj thirrje që nesër të dilni në votime dhe të votoni në njësinë zgjedhore XII në Listën për pakicat kombëtare, numrin 4, përaktësisht znj.Ermina Lekaj Prljaskaj”

PËRGJIGJU