Gjykata e BE-së mbështet Apple-n në rastin e taksave mbi 15 miliardë $

0

 

Gjykata e Përgjithshme me qendër në Luksemburg tha se gjiganti nuk ka nevojë të paguajë 13 miliardë euro që kërkoi Komisioni i BE-së.

Një gjykatë e lartë e Bashkimit Evropian (BE) vendosi në favor të gjigantit teknologjik Apple dhe Irlandës në mosmarrëveshjen e saj me BE-në lidhur me mbi 13 miliardë euro (15 miliardë dollarë) të taksave të mbetura, transemton Anadolu Agency (AA).

Gjykata e Përgjithshme me qendër në Luksemburg tha se gjiganti nuk ka nevojë të paguajë 13 miliardë euro që kërkoi Komisioni i BE-së.

Komisioni i BE-së kishte pohuar se Apple kishte një marrëveshje të paligjshme tatimore me autoritetet irlandeze.

Aktvendimi nga gjykata e dytë më e lartë e BE-së mbi vendimin për vitin 2016 mund të apelohet vetëm në pikat e ligjit.

“Komisioni nuk arriti të tregojë sipas standardit të duhur ligjor për ekzistencën e ndonjë avantazhi”, tha gjykata.

PËRGJIGJU