Kush është kosovari që zbuloi aplikacionin e gjeneratës së re, që u pëlqye edhe nga Apple?

0
ILLCON APP;
Është rrjet social, i pari i këtij lloji, ndërthurje ndërmjet sistemeve më të pëlqyera tëaplikacioneve tjera, me teknologjitë më të reja të krijuara nga 20 vjeqari Kosovar

ILIRJAN BIBLEKAJ. ILLCON, Inc. është i themeluar në shtetin e Delaware, SHBAdhe i vlerësuar nga Apple, Inc. si “Aplikacioni i gjeneratës së re” ILLCON po hynfuqishëm në tregun botëror i përkthyer në 8 gjuhë dhe me një teknologji të së ardhmes:

Face ID Recognition; Sistem që përdoret për të kërkuar përdoruesit e tjerë përmes identifikimit të fytyrës në një distancë deri në 15 metra.

ILLCON është lansuar me datën 25.08.2020, dhe do ju mundëson përdoruesve të tijpublikimin e momenteve të tyre përmes storieve dhe ruajtjen e tyre në profil personal sistory highlight. Po ashtu çka e bënë unik ILLCON-in është mundësia e pëlqimit,

Gjithashtu ILLCON u mundëson përdorusve te tij të shikojnë të gjithë personat që kanë pëlqyer, komentuardhe shikuar storien, po ashtu të kthejnë përgjigjie në komentet e të tjerëve.

Profili personal përmban storie që keni vendosur ti mbani si Story Highlight; Përmbannumrin e personave që ju ndjekin (Followers), që janë transparent për të gjithë dhe tëgjithë mund të shikojnë kush janë ata dhe numrin e personave që ju ndiqni (Following)që si numër është transparent ndaj të gjithëve, ndërsa si persona vetëm ju mund të dinikush janë (sistemi i privatësisë shumë i vlerësuar). Po ashtu përdoruesit kanë mundësi për të shkruar në bio rreth vetes, të përcaktojnë profesionin, vendin etj.

Sistemi i promovimit dhe reklamimit bazohet në një algoritëm që në 99.9% të rastevekapë audiencën e duhur dhe reale, për të reklamuar atë që përdoruesi ka promovuarose paguar për të reklamuar, sepse në ILLCON llorgaritë që nuk paraqesin të dhënabindëse dhe reale vendosen në një kategori të veqantë duke na lejuar të vendosim reklama vetëm në llogari reale.

Tekonlogjia e përdorur për të ndërtuar ILLCON-in, është krijuar nga ne dhe gjithashtu është marr nga libraritë e IOS dhe Android. Për IOS (Iphone Version) kemi përdorur gjuhën programuese SWIFT (Versioni i fundit), ndërsa për Android (Samsung, Huawei,HTC, Xiaomi, Nokia, etj) kemi përdorur gjuhen programuese Java (Version i fundit).

Backend është ndërtuar i gjithi në gjuhën programuese Java (Version i fundit), duke i bërë ndërlidhjet dhe funksionimin e mekanizmit të aplikacionit shumë të thjeshtë dhenjëkohësisht të fuqishëm.

Inteligjenca Artificiale që është përdorur në ILLCON është implementuar përmes gjuhësprogramuese Python (Versioni i fundit). Inteligjenca Artificiale në ILLCON ështëimplementuar tek sistemet e marketingut dhe kërkimit të përdoruesve të tjerë përmesidentifikimit të fytyrës, dhe është hera e parë që njerzit do të kenë në përdorim tëpërditshëm në një formë kaq të pastër të Inteligjencës artificiale. /ValentinVuçaj/Kosova.info/

PËRGJIGJU