Zoran Zaev mbështet legalizimin e kanabisit

0

 

Kryeministri i Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev shprehu mbështetje për legalizimin e marihuanës në Maqedoninë Veriore.

“Unë personalisht mbështes legalizimin, sepse përmes kësaj mase ne do të jemi në gjendje të zhvillojmë aktivitete dhe shërbime, të cilat tani kontribuojnë shumë pak në PBB-në tonë”, tha Zaev, cituar nga gazeta Nova Makedonija dhe Nova TV në Shkup.

Restoranti dhe turizmi në vend do të rriten. Të gjitha vendet e shitjes ekzistuese dhe të reja, nën licencat e marra, do të jenë në gjendje të ofrojnë marihuanë dhe kanabis, të cilat mund të ndihmojnë në zhvillimin e sektorit të shërbimeve të vendit, tha kryeministri maqedonas.

Si hap i parë, ai mbështeti dekriminalizimin e marihuanës, e cila aktualisht është në pritje në parlamentin maqedonas. Zaev bëri thirrje për “procedurën më transparente të mundshme”, pasi “duhet të përdoret potenciali i plotë i mundshëm për një rifillim të ekonomisë maqedonase”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here