Shaip Kamberi i kërkoi Daçiqit që zgjedhjet në Preshevë të mbahen më 28 mars

0

 

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq, thotë se zgjedhjet lokale në Kosjeriq, Zajeçar dhe Preshevë, të cilat janë caktuar për 28 Mars, nuk mund të shtyhen. Daçiq ka sqaruar se deputeti popullor Shaip Kamberi ka bere nje kerkese, e cila eshte aprovuar nga Daçiq dhe ka caktuar zgjedhjet lokale te mbahen me 28 mars te ketij viti.

Siç thotë ai, në atë mënyrë, Kushtetuta e Serbisë do të shkelej.

Një pjesë e opozitës kërkoi shtyrjen e zgjedhjeve lokale derisa të përfundojë dialogu midis qeverisë dhe opozitës për kushtet e zgjedhjeve, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian.
Pas seancës së Kolegjiumit të Kuvendit të Serbisë, e cila u mbajt në Valjevë, Daçiç u tha gazetarëve se zgjedhjet lokale u thirrën sepse kishin kaluar katër vjet mandat dhe se nuk kishte asnjë mundësi tjetër.

“A mendoni se do t’i kisha caktuar zgjedhjet nëse nuk do të ishte radha për të caktuar zgjedhjet në Kosjeriq dhe Zajeçar. Sa i përket Preshevës, ekziston një organ i përkohshëm dhe kishte një kërkesë nga Shaip Kamberi për të caktuar zgjedhjet,” tha Daçiq.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here