Google dëshiron të ndërtojë procesorët e saj kompjuterikë

0

 

Google tani po planifikon të prodhojë përpunuesit e vet posaçërisht për pajisjet Chromebook.

Sipas raporteve të brendshme, Google po punon në CPU -në ​​e vet për pajisjet Chromebook. Kjo është ajo që raporton Nikkei Asia. Aty dikush citon disa burime sipas të cilave çipat e rinj po zhvillohen në bazë ARM. ARM është një arkitekturë mikroçipi që përdoret për shumicën e çipave në pajisjet mobile në të gjithë botën.

Pasi Apple instaloi çipin e vet M1 në laptopët e tij me sukses të madh, Google gjithashtu u hodh në ‘sulm’. Ekspertët në bisedë me Nikkai Asia e konsiderojnë këtë hap të kuptueshëm, sepse CPU mund të projektohet pikërisht për nevojat e pajisjes. Për shembull, softueri dhe hardueri mund të koordinohen më mirë me njëri -tjetrin.

Lufta për kapacitetin prodhues

Për këtë, megjithatë, Google duhet të luftojë për kapacitetin prodhues – me gjigantët industrialë Intel, Qualcomm dhe Nvidia. Për më tepër, prodhimi i një CPU është i kushtueshëm. Sipas ekspertëve, zhvillimi i një çipi modern 5 nm, siç është ai i prodhuar nga TSMC që nga viti 2020, kushton rreth 500 milionë dollarë amerikanë. Kushdo që investon në prodhimin e tij duhet të bëjë një angazhim afatgjatë në mënyrë që të jetë në gjendje të vazhdojë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here