Drejtoria e Bujqësisë në Viti: Jemi të pakënaqur me kriteret për subvencione nga ana e MBPZHR-së

0

 

Drejtoria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në Viti, ka shprehur pakënaqësi lidhur me kriteret të cilat i ka aplikuar MBPZHR në Prishtinë, për fermerët të cilët dëshirojnë të aplikojnë për subvencione për kulturat bujqësore si:
1.Kushtëzimi i fermerëve që të ketë të deponuara në mullinj sasinë minimale prej 6000 kg,
2. Kushtëzimi i fermerëve që pronat ti kenë në emër të aplikuesit, kur dihet se shumica nga fermerët tokat i kanë në emër të pronarëve serb dhe në emër të paraardhësve të tyre si; gjyshërit e stërgjyshërit dhe për shkak të kësaj çështje edhe nuk mundë të aplikojnë edhe pse i kanë si prona të tyre faktike ,e që i punojnë për shumë vite me radhë.

MBPZHR para se ti aplikonte këto kritere është dashtë të përcaktoj një periudhë 2-3 vjeçare, dhe të njoftoj të gjithë fermerët që brenda kësaj periudhe të barten të gjitha pronat nga fermerët juridik tek pronarët faktik.

Gjithashu edhe të kërkoj nga institucionet relevante të shtetit që të thjeshtësoj procedurat dhe të ulë tarifat për bartje të pronave, në mënyrë që fermerët të rregullojnë dokumentet lidhur me pronat e tyre./GJILANI INFO/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here