Shtatë persona lirohen nga akuzat për krime lufte

0

409x32247367Shtate_persona_lirohen_nga_akuzat_per_krime_lufte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Prishtinë, 4 shkurt 2013 – Trupi gjykues i përbërë nga një gjyqtar i EULEX-it dhe dy gjyqtarë vendas, i kryesuar nga gjyqtari i EULEX-it në Gjykatën Themelore në Prizren i ka liruar shtatë të akuzuar nga akuzat për krime lufte.

Trupi gjykues i shpalli të akuzuarit Ejup Kabashi dhe Sokol Bytyqi të pafajshëm për akuzat për krime lufte ndaj popullatës civile, sepse nuk është dëshmuar se, në korrik 1998, ata kanë zbatuar masa të terrorit dhe kërcënimit kundër popullatës civile serbe  nga Opterusha. Të akuzuarit Mustafa Hoti, Milaim Hoti, Naser Hoti, Nexhmedin Berisha dhe Jetulla Kabashi u shpallën të pafajshëm sepse nuk është dëshmuar që ata i kanë ndihmuar Ejup Kabashit në kryerjen e krimeve të lartpërmendura.

Rasti është ndjekur penalisht nga prokurori special i EULEX-it nga Zyra e Prokurorisë Speciale të Kosovës. /KI/

PËRGJIGJU