Aktiviteti humanitar për dhurimin e gjakut,organizuar nga Kryqi Kuq-Preshevë

0

 

Aksioni i rradhës “5 minutat e tua tër jeta e dikujt” i organizuar nga Kryqi Kuq në Preshevë që u mbajt sot në lokalin e objektit të Komunës së Preshevës.

Me fillim nga ora 10-00-deri në ora 13-00,shumë nga qytetarët janë paraqitur për të kryer këtë akt human dhe solidar siç është ky i dhurimit të gjakut.

Me këtë rast njëri ndër ta ishe edhe kryetari i Komunës së Preshevës Shqiprim Arifi i cili iu bashkangjit këti akti human.

U shpërndan edhe mirënjohje për dhuruesit e gjakut,sipas numrit të dhuruesve të gjakut.Faredin Ajdini u shpërblye me medalje,si shenjë falënderimi që dhuroi gjak 40 herë.

Aksionet e dhurimit të gjakut në qytetin e Preshevës sidomos kanë një rëndësi të mirë,ku ngritja e vetëdijes në aspektin shëndetsorë ka ndikuar në rritjen e sasisë së grumbullimit të gjakut në aksionin ”Dhuro gjak-Ndreqja ditën vetës dhe të tjerëve”./presheva.com/

PËRGJIGJU