Viti: Në Buzovik mbahet ligjëratë vetëdijësuese për kancerin e gjirit

0

 

Instituti Rajonal i Shëndetit Publik, në Gjilan, në bashkëpunim me Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare, në Viti, kanë mbajtur, sot, një ligjëratë vetëdijësuese për kancerit të gjirit me gratë e fshatit Buzovik të Vitisë.

Kjo ligjëratë është mbajtur nga Dr.Igballe Qerimi -Koordinatore Rajonale për Edukim dhe Promovim Shëndetësor dhe Dr.Xhilsime Qamili QKMF, Viti, dr.Hidajete Halimi si dhe Dr.Tanushe Kallaba.

Përndryshe qëllimi i kësaj ligjërate ishte që gratë të vetëdijesohen për simptomat e kësaj sëmundje vrastare si dhe mënyrat e parandalimit dhe vetëkontrollit./GJILANI.INFO/

PËRGJIGJU