Shkencëtarët bëjnë zbulimin për ajër të pastër

0

 

Shkencëtarët kanë bërë një zbulim që mund të shndërroj vendin përherë në ajër të pastër.

Ata kanë bërë një zbulim, ku në mënyrë efikase kanë konvertuar dioksid karbonin CO2 nga një gaz në grimca të ngurta.

Ekipi hulumtues i udhëhequr nga Universiteti RMIT në Australi, zhvilloi këtë teknikë të re që ata thonë se ofron një rrugë alternative për largimin e përhershëm të gazit nga atmosfera.

Për të kthyer CO2, hulumtuesit projektuan një katalizator metalik të lëngët.

Dioksidi i karbonit shpërbëhet në një gotë të mbushur me lëng elektrolit dhe një sasi të vogël të metalit të lëngët, i cili pastaj është i ngarkuar me një rrymë elektrike. CO2 konvertohet ngadalë në karbon.

Ndërkohë që duhet të bëhen më shumë kërkime, ky është një hap i parë vendimtar për të siguruar ruajtjen e fortë të karbonit.

PËRGJIGJU