Shkencëtarët po supozojnë se kanë gjetur ujë në Mars

0

 

Uji mund të rrjedhë thellë nën tokë rreth ekuatorit të Marsit, duke ofruar vende ideale për habitatin e ardhshëm njerëzor, zbuloi një studim i ri.

Burimet gurgullojnë nga ujërat nëntokësore 750 metra thellë nëpër të çarat e kratereve në sipërfaqen e Planetit të Kuq.

Shkencëtarët gjetën presion të lartë nën sipërfaqen e ujit përmes çarjeve brenda disa kratereve të Marsit.

Këto burime rridhnin në sipërfaqe, duke gjeneruar karakteristika lineare të mprehta dhe të dallueshme të ujit, të gjetura në muret e këtyre kratereve.

Dhe këto karakteristika të ujit luhatin me stinët në Planetin e Kuq.

Në vitin 2018 studiuesit e mbështetur nga Agjencia Italiane e Hapësirës zbuluan praninë e një liqeni të thellë në Mars.

PËRGJIGJU