Ja kush janë të gjithë kandidatët shqiptarë për zgjedhjet në Parlamentin Evropian

0

 

Zgjedhjet për Parlamentin Evropian do të mbahen më 23 deri 26 maj, derisa janë edhe disa kandidatë shqiptarë

Zgjedhjet evropiane të vitit 2019 do të mbahen në shtetet anëtare të Bashkimit Evropian midis 23 dhe 26 maj për të zgjedhur anëtarët e parlamentit të ri evropian. Në këto zgjedhje do të kandidojnë edhe disa shqiptarë që përfaqësojnë Italinë, Belgjikën, Greqinë dhe Suedinë.

Kandidaturën e ka zyrtarizuar Gerarta Ballo, e cila konkurron si e pavarur në partinë e qendrës së majtë demokratike.

Ballo ka një diplomë master në politikën evropiane dhe është kandidate në zonën jugore (Abruzzo, Basilicata, Kalabria, Campania, Molise, Puglia), shkruan www.albanianews.it.

Kandidatët e tjerë shqiptarë

“Në vijim të një oferte të re për komunitetin tonë, do të kemi kandidatë shqiptarë në tri nivele: në nivel evropian, ku do të jem unë, në nivel kombëtar për parlamentin belg dhe në nivel lokal në Bruksel, ku do të jenë tre kandidatë. Ne duam të kontribuojmë në avancimin e komunitetit shqiptar sa më shumë që të jetë e mundur”, është shprehur Amet Gjanaj, në fillim të fushatës së saj zgjedhore, përcjell albinfo.ch.

Gjanaj, aktualisht një deputet nga rajoni i Brukselit, gjithashtu ka aplikuar për zgjedhjet në Parlamentin Evropian, duke deklaruar se kjo mund të jetë një mundësi e madhe për komunitetin shqiptar.

51-vjeçari, i cili ishte deputeti i parë shqiptar që u zgjodh në parlamentin belg, për zgjedhjet evropiane do të jetë së bashku me disa kandidatë tjerë shqiptarë: Luiza Duraki, Habibe Duraki, Avni Gjanaj dhe Qëndresa Gerlica.

Por, kandidatët shqiptarë për zgjedhjet e ardhshme evropiane nuk përfundojnë këtu, pasi Adnan Dibrani, i lindur në Mitrovicë dhe një deputet socialist në parlament në Suedi (ku ka jetuar që nga mosha shtatë vjeçare) me dy mandate pas tij, do të garojë për një vend në Parlamentin Evropian, përcjell tutje albinfo.ch.

Përveç kësaj, kandidatët shqiptarë nga Greqia duhet të shtohen në këtë listë: Eda Gemin, i cila do të kandidojë për evropianët, Fatos Malaj konkurron për një vend në parlamentin grek dhe Arjana Barjaban, duke konkurruar për këshillin e qytetit të Athinës.

Gjithashtu në Itali disa ditë më parë Sonila Alushi bëri publike kandidaturën e saj me listën qytetare të Gori në zgjedhjet lokale të 26 majit, në mbështetje të kryetarit aktual të qendrës së majtë.

PËRGJIGJU