Diabeti i tipit 2: Katër ushqimet në ndikojnë në uljen e sheqerit në gjak

0

 

Diabetit i tipit 2 është një gjendje që shkakton ngritjen e nivelit të sheqerit (glukozës) te njerëzit.

Mostrajtimi në kohë mund të shkaktojë komplikime serioze në shëndet. Por që niveli i sheqerit në gjak mund të kontrollohet përmes ngrënies së disa ushqimeve të caktuara.

Nga NHS rekomandojnë që të hahet një llojllojshmëri ushqimesh, duke përfshirë fruta dhe perime dhe disa prej pastave.

Sheqeri, yndyrat dhe kripa duhet të konsumohen në minimum. Shumë me rëndësi është çdo ditë të hahet mëngjes, drekë dhe darkë.

Katër llojet e ushqimeve që duhet t’i hani që ta ulni nivelin e sheqerit janë:

Pemët dhe perimet

Frutat e thata

Drithërat, dhe

Bimët bishtajore.

PËRGJIGJU