Për pesë vjet, rreth 260 mijë shqiptarë morën pasaporta europiane

0

 

Nga viti 2013 deri në vitin 2017 rreth 260 mijë shqiptarë janë pajisur me pasaporta europiane, sipas të dhënave nga Eurostat, përcjell albinfo.ch.

Nga vendet që morën më së shumti pasaporta radhitet Italia, pasuar nga Greqia, Belgjika, Britania, Gjermania dhe Franca.

Kurse më së paku kërkesa pati për në Lituani, Letoni, Sllovaki dhe Slloveni, ku përgjatë pesë vjetëve, për secilin shtet, pati më pak se dhjetë shqiptarë që u pajisën me pasaporta të këtyre vendeve.

Sipas statistikave, në vitin 2016 u rrit numri i shqiptarëve që fituan shtetësi të vendeve europiane (rreth 68 mijë prej tyre).

PËRGJIGJU