Shkenca gjen kurë të re kundër humbjes së kujtesës

0

 

Shkencëtarët britanikë kanë përmbysur humbjen e kujtesës në minj, vetëm pas heqjes së një molekule të vetme në enët cerebrale të gjakut.

Testimet, të kryera në Shkollën e Mjekësisë të Stanford University, i lejonin brejtësve të plakur të grisnin një labirint me përplot energji.

Ata panë transformime të brendshme gjithashtu: trajtimi i përtëriti aftësinë e minjve për të gjeneruar qeliza të reja nervore dhe për ta zbehur inflamacionin.

Gjetjet i shtojnë peshë teorisë se ka diçka në gjakun tonë që është përgjegjëse për rënien njohëse – dhe se mund të ketë një mënyrë për ta ndaluar atë.

PËRGJIGJU