Njihuni me shkencëtarin shqiptar të neurologjisë në SHBA

0

 

Dritan Agalliu është një nga shkencëtarët e pakët shqiptarë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në fushën e neurologjisë.
Studimet e tij janë të fokusuara në mekanizmat qelizore dhe molekulare në sistemin nervor njerëzor, për të kuptuar funksionin e sistemit mbrojtës të trurit, transmeton albinfo.ch.
Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko ka thënë se është krenar me gjeneratë e dytë të diasporës shqiptare që çdo ditë e më shumë po kontribuojnë në përmirësimin e imazhit të shqiptarëve në botë.
Ndërsa Agalliu ka thënë se hulumtimet në laboratorin e tij fokusohet në kuptimin e mekanizmave qelizorë dhe molekulare që rregullojnë formimin e barrierës së sistemit nervor qendror (CNS) dhe mekanizmat e përçarjes së barrierave në një numër të sëmundjeve të CNS siç janë sëmundjet autoimune që kanë simptoma që përfshijnë dështimin e gjakut në tru.
Në linkun e më poshtëm mund të njiheni më shumë me punën e shkencëtarit.

http://www.columbianeurology.org/profile/dagalliu

PËRGJIGJU