Ambasada e SHBA-së mirëpret marrëveshjen në Bosnjë

0

 

Ambasada e SHBA-së në Sarajevë sot e vlerësoi marrëveshjen për formimin e Qeverisë në Bosnje dhe Hercegovinë si një lëvizje, por theksoi se do të kërkonte përgjigje nëse ekziston konsensusi për dërgimin e Programit Vjetor Kombëtar (ANP) në NATO.

Partitë më të mëdha në Bosnje, Partia Boshnjake e Veprimit Demokratik (SDA), Partia e Demokratëve Socialë të Pavarur nga Republika Serbe dhe Bashkimi Demokratik Kroat (HDZ) në BeH, arritën një marrëveshje të hënën për të formuar organet e qeverisë qendrore.

“Udhëheqësit e partive riafirmuan konsensusin ekzistues për rëndësinë e përparimit të Bosnje dhe Hercegovinës në rrugën drejt BE-së dhe NATO-s. Ne e mirëpresim këtë hap dhe synojmë të punojmë me partitë politike dhe anëtarët e Kryesisë së BeH për të sqaruar se si autoritetet e reja do ta interpretojnë këtë marrëveshje, veçanërisht çështjen nëse ka një konsensus të qartë mbi dorëzimin e hershëm të Planit Kombëtar të Veprimit të BeH në NATO, ” thuhet në deklaratë.

Ambasada e SHBA-së në Sarajevë shpreh përkushtimin për paqen dhe sigurinë në Bosnjë dhe Hercegovinë, si dhe për të ardhmen e prosperuar të qytetarëve të saj.

“Ne do të jemi një partner i fortë për autoritetet funksionale për të punuar në reformën e mbrojtjes, avancimin e reformave socio-ekonomike dhe forcimin e sundimit të ligjit”, përfundon deklarata.

PËRGJIGJU