Gjermani, 472 mijë vende të lira pune: Cilat janë profesionet më të kërkuara

0

 

Instaluesit dhe mjeshtrit e ngrohjes dhe klimatizimit janë profesionet më të kërkuara në Gjermani, sipas një analize të Agjencisë Federale të Punësimit, shkruan albinfo.ch.

Gati dy të tretat e të gjitha vendeve të lira të punës në industri nuk plotësohen në një mesatare prej 200 ditësh, e ndjekur nga të moshuarit me 199 ditë.

Siç raporton RTL, sipas analizës, ka më shumë se 472 mijë vende të lira pune, nga të cilat 63 mijë janë vetëm në sketorin prodhues, përfshirë në Bavari dhe mekanikën precize.

Në Bavari, nuk ka mjaft as shoferë të trenave. Profesionet në shëndetësi vijojnë me 61 mijë oferta pune.

E gjithë kjo po ndihet nga qytetarët, të cilët kanë pasur telashe me oraret në Bavari këtë verë pasi kishte mungesë shoferësh, dhe ka një lajm në rritje në të gjithë vendin për mbylljen e përkohshme të spitaleve për shkak të mungesës së infermierëve dhe madje edhe mungesës së mjekëve.

PËRGJIGJU